Antalya’da kadınlar kürtaj yasağına karşı alandaydı!

2 Haziran Cumartesi günü, KESK Antalya Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen Antalyalı kadınlar, kürtaj yasasına ve AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı eylem yaptılar.

Saat 18.00’de Kapalı Yol Halkbankası önünde toplanan sendikalar, kadın örgütleri ve sol örgütlerden kadınlar Attalos Meydanına kadar bir yürüyüş düzenlediler. Alkış ve zılgıtlarla başlayan yürüyüş, çevreden katılım ve desteklerle devam etti. Yürüyüşte sık sık “Kürtaj değil, Uludere cinayet”, “Ücretsiz, güvenli kürtaj hakkı”, “Kürtaj benim seçimim, katliam Tayyip’in”, “Kürtaj haktır yasaklanamaz” sloganlarını attılar.

Attalos Meydanına gelindiğinde basın açıklamasını kitle adına BES Temsilcisi Ayşe Şimşek okudu. Şimşek, kürtajın anne ölümlerini azaltmada büyük etkisi olan bir yöntem olduğunu ifade ettikten sonra kürtaj hakkına karar verecek olanın erkek devlet değil kadının ta kendisi olduğunu söyledi. Kadınların bedenini ve yaşamını zapturapt altına alınmasına itiraz ettiklerini vurgulayan Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “Kadınların bedeninin sadece kadınlara ait olduğunun tartışılamayacağının altını çiziyoruz. Kadınların sokak ortasında katledilmesini seyreden, kendi dini referans ve yaşam tarzının topluma faşizanca dayatan zihniyetin sezeryan ve kürtajı cinayetleştiren yaklaşımını kınıyor ve buna karşı mücadele edeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz.”

Basın açıklamasından sonra kadınlar, Attalos Meydanında bir saatlik oturma eylemi yaptılar. Oturma eylemi esnasında erkek egemen sistemin ve AKP’nin kadın düşmanı politikaları teşhir edildi. Her kadın için ücretsiz, ulaşılabilir kürtaj hakkı talebi yükseltildi. Eyleme yaklaşık 200 kadın katıldı.