Akdeniz Üniversitesi'nde 8 Mart yürüyüşü

Akdeniz Üniversiteli Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yürüdü.

7 Mart günü 12.00'de Akdeniz Üniversitesi şenlik alanında bir araya gelen üniversiteli kadınlar halay ve türkülerle etkinliğe başladılar. ”Kadınların isyanı kampüslerden taşıyor” pankartının arkasında oluşturulan kortej ile Olbia çarşısına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş güzergâhı boyunca ve çarşı içerisinde kadınlara, emekçiler ve öğrenciler alkış ve ıslıklarıyla destek verdiler.

Olbia çarşı çıkışında son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe olarak okundu. "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, insin jop inadına isyan! diyerek çıktık yola. Bizler dünyanın her yerinden işçi, köylü, şehirli, Türk, Kürt, Ermeni ve daha nice toplumsal gruptan, halklardan genciyle yaşlısıyla milyonlarca kadınız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart’ta isyanımızı evlerden taşırdık, meydanlardayız!" sözleriyle başlayan basın açıklamasında AKP hükümetini sözde istihdam paketini yok hükmünde olduğu, kadınları esnek, güvencesiz, düşük ücretli işlere sevk eden, cinsiyetçi iş bölümünü pekiştiren bu pakete karşılık ücretler düşürülmeden çalışma saatleri tüm çalışanlar için kısaltılmasını, tam zamanlı sigorta, sağlık ve emeklilik güvencesi talebiyle devam etti.

"İtaat etmiyoruz, isyan ediyoruz! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın kadın kurtuluş mücadelemiz!” sözleriyle sona eren basın açıklamasının ardından “kadının özgürleşmesi” konulu tiyatro oyunu sergilendi.