Gençlik memleketi istibdada, emperyalizme bırakmayacak!

Devlet kaynaklarının tamamının “evet” propagandasına ayrıldığı, öte yandan istibdada, emperyalizme, sömürüye karşı HAYIR sesini yükseltenlerin memleketin dört bir yanında yasaklarla, baskılarla, saldırılarla karşılaştığı referandumda yaklaşık 24 milyon insan istibdad cephesinin yüzüne koca bir HAYIR tokadı attı! Biz gençlerden de milletvekili seçilme yaşını 18’e indirme vaadiyle destek isteyen Erdoğan umduğunu bulamadı.

AKP döneminde giderek anonim şirkete dönüşen üniversitelerde nitelikli eğitim alması her gün daha da zorlaşan, gündelik veya yarı zamanlı işlerde uzun saatler çok az maaşla çalışarak okuyan gençler HAYIR dedi!

Hayatının en güzel yılları sınavlarla heba olan, eşitsiz paralı eğitim sistemi yüzünden geleceğinden olan gençler HAYIR dedi!

Üniversiteden mezun olsa bile iş bulamayan, devasa işsizlik sorunu ile boğuşan gençler ekonomik krizi yaratanlara, cumhurpatronluğuna HAYIR dedi!

Ne zaman çıkıp hakkını arasa, eylem yapsa YÖK baskısıyla, polis saldırısıyla, faşist çeteler eliyle susturulmak istenen üniversite öğrencileri HAYIR dedi!

Olağanüstü hâlin ilanından bu yana çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) hocaları ihraç edilen ve YÖK’ün, OHAL’i fırsat bilip hakkında soruşturma başlattığı gençler HAYIR dedi!

Patronların, bakanların çocukları sefa sürerken Erdoğan’ın ikbali için, emperyalizmin çıkarları uğruna cepheye sürülen emekçi çocukları HAYIR dedi!

Devrimci İşçi Partili Öğrenciler 16 Nisan’dan önce de yalnızca sandıkta HAYIR demek yetmez dedi, gençleri işçi sınıfı saflarında örgütlenmeye çağırdı. Bugün çağrımız her zamankinden daha önemli, daha acil. Erdoğan ve istibdad cephesi memleketi felaketin eşiğine sürükledi. Bugün bütün ülkeyi emperyalizm karşısında savunmasız bırakıyor, patronların insafına terk ediyorlar. Gençliğin cephesinde, bizim cephemizde en ufak yılgınlığa yer yok, bizim yapacak çok işimiz var. Kimse en ufak şüphe duymasın; bu memleketi, geleceğimizi istibdada ve emperyalizme bırakacak değiliz!

Referanduma giden süreçte sayısız polis saldırılarına, gözaltı ve tutuklamalara, soruşturmalara, faşist saldırılara rağmen geleceğimizi çalanlara, hayatımızı karartanlara birlikte HAYIR dedik. Şimdi hep birlikte, her yerde, daha yüksek sesle haykıralım: Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet! Kahrolsun emperyalizm, yaşasın devrim ve sosyalizm! 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2017 tarihli 91. sayısında yayınlanmıştır.