16 Mart’ta faşizme ve emperyalizme karşı Beyazıt’taydık!

16 Mart, hem İstanbul Üniversitesi’nde faşistler tarafından devrimci öğrencilere yapılan bombalı ve silahlı saldırının hem de Halepçe Katliamı’nın yıldönümü. Her 16 Mart’ta olduğu gibi bu 16 Mart’ta da yitirdiklerimizi anmak, faşizme ve emperyalizme karşı mücadeledeki kararlılığımızı haykırmak için, sloganlarımız ve marşlarımızla İstanbul Üniversitesi önündeydik.

Bugün AKP-MHP ittifakı, 1978’de yaptıkları gibi besledikleri faşist çeteler ile bizleri yıldırabileceklerini, mücadelemizden geri adım attırabileceklerini sanıyorlar. Memlekette istibdad koşulları altında, gençliğe karşı yapılan onca baskıya, saldırıya rağmen Beyazıt Meydanı’na akın ederek bu mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha gösterdik.

1978’de devrimci gençleri katleden faşist çetelere bombalarını verenler de, Halepçe Katliamı’nda Saddam rejimine kimyasal silahları verenler de emperyalistlerdi. Faşizme karşı mücadelemizin emperyalizme karşı mücadelemizden ayrı olmadığını Beyazıt Meydanı’nda tekrar ilan ettik.

Gençlik olarak umutsuzluğa kapılmıyoruz, emperyalizme ve faşizme karşı mücadele ediyor, herkesi bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Beyazıt’ı faşizme mezar yapmak için de, memlekete hürriyet getirmek için de, emperyalistleri bu topraklardan kovmak için de mücadele, daha fazla mücadele! Emperyalizme, faşizme ölüm! Tek yol devrim!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2018 tarihli 103. sayısında yayınlanmıştır.