DİP açıklaması: MAGA faşizmine karşı gerekli olan her aracı kullanarak örgütlen! Yozlaşmış ve ahmak Demokrat parti siyasetçilerine güven yok! Faşizme karşı savaşan tüm işçilerle, siyahilerle, tüm ezilenlerle ve gençlikle dayanışma!

ABD dayanışma DİP Bildirisi

Dünya kapitalizminin merkezinde, yerlere göklere sığdırılamayan Capitol Hill mahallesinin MAGA (Amerika’yı Yeniden Büyük Kılalım) faşistlerinin işgali altında oluşu, bugünleri gümbür gümbür haber veren bir sürecin sonucudur. Trump, Gururlu Çocuklar (Proud Boys) isimli sağcı çeteye ”arkada bekleyin ama hazırda bekleyin” demişti. Şimdi onlar sahneye çıkarak onları kollayan ön-faşist Trump’ı koruyorlar.

Daha önce çok kez söylemiştik: Sokakları ve ardından güç merkezlerini tahakkümü altına almak için örgütlenen o barbar hareket faşizm barış içinde seçim yoluyla yenilemez. ABD Kongresindeki sahneler, bir tür iç savaşın başlatıldığını gösteriyor, her ne kadar bu belki de bir günlük olsa da. Bu olaya rağmen uyanmayanlar, insanları faşizmin pençesine sürüklemeye ısrar ederek kapitalist-emperyalist düzenin iflah olmaz hizmetkarları olduklarını göstermiş olacaklardır.

Devrimci İşçi Partisi Amerikan halkıyla dayanışma içinde, tüm işçileri ve militanları baskıya karşı birleşerek Trump ve MAGA faşistlerine karşı mücadeleye yardımcı olmaya çağırır. Bu mücadeleyi ancak ve ancak işçiler, siyahiler, Amerika’nın ezilenleri ve bu yaz kahramanca ‘Siyah Hayatlar Önemlidir’ eylemlerini tüm düzenden bağımsız biçimde hayata geçiren tüm ırklardan gençler örgütleyebilir.

Trump ve MAGA’ya karşı gerekli tüm araçları kullanarak savaşmak gerekir!

DİP

(Devrimci İşçi Partisi)

Türkiye

6 Ocak 2021