Devrimci İşçi Partisi 1 Mayıs Bildirisi

Hiç kimse bizi kandıramaz!

Yol+yemek+SSK lütuf değil zorunluluktur. Sendikalı çalışmak değil sendikalaşmayı engellemek yasaktır. Hiçbir yasada ya da yönetmelikte yazması gerekmez, alın terimizin karşılığını alıp, insanca koşullarda, eşit ve özgürce yaşamak hakkımızdır!
 

Hiçbir şey isyanımızı engelleyemez!

Kimse taşeron çadırlarında yanarak, maden göçüklerinde gömülerek, tersanenin dev çelikleri altında ezilerek, kapalı kasa kamyonetlerde hayvan misali taşınırken sel sularında boğularak ölmeye razı olmamızı bekleyemez.
 

Hiçbir kuvvet devrimin yükselen dalgasının önüne geçemez!

Kapitalist sömürü düzenini sırtında taşıyan dünyanın işçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri uyanıyor. Arap dünyasında diktatörleri deviriyor, Yunanistan’dan İspanya’ya hükümetleri sarsıyor, Batı’nın zenginliğin timsali metropollerinin meydanlarını işgal ediyor. Dünyanın işçileri isyanlarını zafere taşıyacak, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyayı kuracak olan öncüsüyle buluşmayı bekliyor!

Devrimin zaferini hazırlayalım!

Devrimin dalgası mutlak bizim kıyılarımıza da vuracak. Bu dalga elbet pek çok gemiler batıracak. O halde gemileri ayırmanın vaktidir. Kapitalistlerin su alan gemisini terk edip, bizi dalgaların üzerinden eşitliğin ve özgürlüğün dünyasına götürecek kendi gemimizi inşa etmek gerekir. Değil mi ki onların gemilerini de, villalarını da, fabrikalarını da biz inşa etmiştik. Bunu da kolaylıkla inşa ederiz. İş ki kendi partimizde birleşelim. Devrimci İşçi Partisi’ni hep birlikte sınıf mücadelesinin en sağlam kalesi olarak yükseltelim.
Birlik, mücadele ve dayanışma günümüzde, işçi sınıfımızın bayramında, 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşalım. İşçi sınıfının gücünü ve sınıf bilincini hep birlikte gösterelim. Gelecek güzel günlere hep birlikte yürüyelim!