Kaliforniya’nın Berkeley şehrinde özelleştirmelere karşı imza kampanyası

Sitemizde daha önce ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Oakland kentinde liman işçilerinin ve öğretmenlerin çağrısıyla yapılan özelleştirme karşıtı bir toplantıyı duyurmuştuk. O haberde Özelleştirmelere Karşı Okullar ve İşçiler isminin İngilizcedeki kısaltması olan, aynı zamanda İngilizcede tokat anlamına gelen SLAP isimli bir platformun kurulduğundan bahsetmiştik.

İçinde DİP militanlarının da yer aldığı SLAP platformu, 29 Nisan’da liman işçilerinin iş bırakma eylemini ve Oakland öğretmenlerinin grevini bir araya getiren bir eylem gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Son iki hafta bu eylemin yoğun hazırlığı içinde geçti. Bu iki haftada bu platformda görevli yoldaşlarımız, içinde yer aldıkları “Kaliforniya Üniversitesi öğrencileri SLAP’in yanında” platformu ile özellikle Oakland’ın sınır komşusu Berkeley şehrinde yer alan Kaliforniya Üniversitesi (UC) kampüsünde bu eylemin bildirilerini dağıtarak ve özelleştirmelere ve okul kapatmalarına karşı imza toplayarak hazırlıklara katkıda bulundu.

Hem bildiri hem de imza kampanyası öğrencisinden sözleşmeli hocasına, hemşiresinden asistanına birçok üniversite sakininden ilgi gördü. Şayet SLAP platformu, kendi kuruluş manifestosunda beyan ettiği biçimde işçinin emekçinin öz gücüne dayanarak birtakım zaferler elde ederse, yalnızca Berkeley ve Oakland’da değil tüm San Francisco Körfez Bölgesi’nde sınıf mücadelesinde yeni bir sayfa açılabilir.