Filistin’le Uluslararası Dayanışma Günü'nde Filistin Dostları İsrail Konsolosluğu önündeydi

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları 29 Kasım Filistin ile Uluslararası Dayanışma Günü'nde İsrail'in Levent’'te bulunan İstanbul Konsolosluğu önünde toplandı.

Levent'te bir araya gelen Filistin dostları, “'Yıkılsın Siyonist İsrail devleti” yazılı pankartın arkasında, Filistin bayraklarıyla konsolosluk önüne yürüdü. Filistin dostları eylem boyunca “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!”, “Nehirden denize özgür Filistin!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Kahrolsun Avrupa emperyalizmi!” sloganlarını attı. Konsolosluk önünde “ABD defol! Kudüs Filistinlilerindir!” pankartı açan Filistin dostları “Elçi defolsun, ilişkiler kesilsin!” sloganıyla Filistinlilerin Siyonist İsrail ile ilişkilerinin kesilmesi talebini yükseltti.

Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları adına okunan basın açıklamasında, Siyonist İsrail’in önce ülkemizdeki bağlarını, sonra bölgemizdeki varlığını temizlemek için mücadele çağrısı vurgulandı.

Basın açıklamasının tamamını okurlarımızla paylaşıyoruz:

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ, FİLİSTİN DOSTLARI, EMEKÇİ HALKIMIZ;

Bugün 29 Kasım yani Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü. Aynı zamanda, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Filistin'i işgal ederek, Siyonist işgal devletinin Filistin topraklarında kurulmasının yolunu açan Britanya'nın, Filistin'i ikiye bölen taksim planının Birleşmiş Milletler’de onaylandığı gün. 29 Kasım 1947’de Filistin’i “Arap devleti” ve “Yahudi devleti” şeklinde ikiye bölen planın onaylanmasının ardından, Britanya mandasının sona erdiği ertesi gün Siyonist işgalciler İsrail adlı korsan devletin kuruluşunu ilan etmişlerdi. 

29 Kasım 1947’den sonra Siyonist işgalciler emperyalizmin desteğiyle planlarını adım adım uygulamaya koydular. Filistin halkı kitlesel katliamlara, köylerin şehirlerin haritadan silindiği bir yağmacılığa, etnik temizliğe maruz kaldı, Nakba’yı yaşadı. Siyonist işgal devleti kuruluşunu ilan ettikten sonra aynı bir kanser hücresi gibi büyüyerek, 1967’de Filistin’den geriye kalan toprakların tamamını işgal etti. Filistin sınırlarını da aşarak Sina Yarımadasını, Golan Tepelerini de işgal etti, yayılmacı karakterini bütün bu süreç içerisinde defalarca gösterdi. Birleşmiş Milletler taksim kararından tam 30 yıl sonra 29 Kasım’ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ilan etti.

Her yıl 29 Kasım’da dünyanın dört bir yanında Filistin dostları topraklarından, yurtlarından edilmiş Filistin halkıyla dayanışma göstermek için etkinlikler, eylemler düzenliyor. Ancak bu gün aynı zamanda bir yandan kendini Filistin dostu olarak tanıtan, diğer yandan da Filistin halkının arkasından Siyonist İsrail’le iş tutan, Siyonist işgalcinin elini sıkıp onunla anlaşmalar imzalayan AKP iktidarı tarafından da değerlendiriliyor. Her fırsatta hamasi nutuklarla kendini Filistin halkının yanında olarak gösteren Erdoğan ve AKP, sahneden indiğinde Siyonistlerle normalleşme anlaşmalarına imza atıyor, ekonomik ilişkileri sürdürüyor ve geliştiriyor.

Siyonist İsrail’in en büyük destekçisi ve hamisi ABD emperyalizmi her çağırdığında koşarak gidiyor, her fırsatta hiç çekinmeden Kudüs’ün ve Golan Tepelerinin ilhakının önünü açan, İsrail’in Filistin’i tamamen yutmasını hedefleyen Yüzyılın Anlaşması adlı rezil planın mimarı Trump iktidarıyla ne kadar iyi geçindiğini vurguluyor. Israrla söylüyoruz: Filistin halkıyla dayanışma hamasi nutuklarla değil, somut eylemlerle, Siyonist işgalciyle her alanda mücadele ederek gösterilir!

Bizim için Filistin dostu olmak, Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını, İncirlik başta olmak üzere emperyalist üslerin kapatılmasını, İsrail’le diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerin kesilmesini savunmayı gerektirir! İsrail ile ilişkiler, ABD ve NATO’yla bağlar sürerken, hamasi nutukların bir kıymeti olamaz. Filistin halkıyla dayanışma göstermek istiyorsanız: Siyonist İsrail ile diplomatik, askeri, ekonomik, kültürel, akademik ilişkilerin hepsini kesin! Normalleşme anlaşmasını feshedin, Siyonist elçiyi kovun! Yetmez, işgal devletinin koruyucusu ABD emperyalizmine karşı somut adımlar atın. En başta NATO’dan çıkın, İncirlik ile başlayarak emperyalist üsleri kapatın!

Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları olarak Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle işgalci oluşumun sözde başkonsolosluğu önündeyiz! Korsan İsrail’in ülkemizdeki temsiliyetlerinden birinin önünde Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesiyle dayanışmayı yükseltiyoruz. Aynı zamanda emekçi halkımızı ve Ortadoğu’nun bütün halklarını Siyonist İsrail’e karşı mücadeleye çağırıyoruz! Siyonist işgale karşı mücadele yalnızca Filistin halkının mücadelesi değildir. Siyonist İsrail var olduğu sürece, ABD emperyalizmi Ortadoğu’da bulunduğu sürece bölgemizdeki hiçbir halkın güvenliğinden, selametinden bahsedilemez. Baş düşmanlarımız Siyonizm ve emperyalizmdir, bu asalakları bölgemizden temizlemek hepimizin görevidir! Filistin dostu olmanın gerçek anlamı budur!

Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları olarak Türkiye’de Siyonist İsrail’e karşı mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğimizi, bu önemli görevi çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettireceğimizi duyuruyoruz. Siyonist saldırganlara göğüs geren, hayatı pahasına işgale karşı mücadele eden ve bunca baskının, şiddetin, katliamların karşısında yılmayan Filistin halkının gerçek dostları olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz de yılmayacağız! Bütün Filistin dostlarını Siyonist işgalcinin önce ülkemizdeki bağlarını, sonra bölgemizdeki varlığını temizlemek için mücadeleye çağırıyoruz! 

Yıkılsın Siyonist İsrail Devleti! Nehirden denize özgür Filistin!

NATO’dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın!

İsrail’le ilişkiler kesilsin, normalleşmeye son verilsin, Siyonist elçi kovulsun!