İsrail’le kanlı ticaret durdurulsun! İncirlik ve Kürecik kapatılsın!

İsrail’le kanlı ticaret durdurulsun! İncirlik ve Kürecik kapatılsın!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin metal, inşaat malzemeleri, yakıt gibi 54 farklı ürün grubunun İsrail’e ihracatını 9 Nisan itibarıyla kısıtlama kararı aldığını açıkladı. Tüm toplumda İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik talepler yükselirken, İsrail’in Gazze’de altı ayı aşkın süredir yürüttüğü soykırımın ardından nihayet bir adım atılmış oldu. Fakat istibdad bu adım için bile 6 ay bekledi ve ancak 6 Nisan’da polisin İsrail’le ticaretin kesilmesi için eylem yapan gençlere saldırısının halktan büyük tepki çekmesinden sonra harekete geçebildi.

Türkiye’nin aldığı bu karar Gazze’deki savaşın ve soykırımın başlamasıyla birlikte İsrail’le kanlı ticaretin kesilmesi için mücadele eden Filistin dostlarının kazanımıdır. Filistin halkının dostları meydanlarda, limanlarda, İsrail’le ticaret yürüten firmaların önlerinde aylardır bu kararın alınması için mücadele etmekteydi. Bu talep bu çalışmalarla birlikte emekçi halk içinde daha da yayıldı, İsrail’le ticaretin kesilmesi talebi neredeyse tüm halkın ortak talebi haline geldi. Tüm bu süreçte Türkiye burjuvazisi ise İsrail ile ticaretten büyük paralar kazanmaya devam etti. Bu kanlı ve bir o kadar da kârlı ticaret zarar görmesin diye burjuva medya organlarınca, bazı dinî cemaat sözcülerince ya İsrail’le ticaretin aslında nasıl bir zorunluluk olduğu, Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğu anlatılıyordu ya da aslında sadece İsrail üzerinden Filistinlilerle ticaret yapıldığı yalanı atılıyordu. Şimdi bunların boş olduğu ortaya çıktı.

İstibdad adım atana kadar 33 bin Filistinli katledildi!

Türkiye, İsrail’le ticaretin kesilmesine yönelik bir adım atmak için 6 ay bekledi. Bu 6 ayda 33 bin Filistinli öldürüldü, Gazze yerle bir oldu. Bu 6 ayda İsrail Türkiye’den aldığı metalle Filistin’e dikenli teller ördü, askerî malzemeler üretti, inşaat malzemeleriyle duvarlar dikti. Türkiye’den İsrail’e giden her ürün Filistin halkına ölüm olarak döndü.

Türkiye, İsrail’le 54 ürün grubunda ticaretin kısıtlandığını açıkladı. Fakat bu ürün gruplarının dışında İsrail’le ticaret devam edebilecek. İsrail özellikle meyve-sebze ürünlerinde Türkiye ile büyük bir ticaret hacmine sahip. Eğer tüm ürün gruplarında ticaret kesilmezse soykırımcı İsrail ordusu ve devleti Türkiye eliyle beslenmeye devam edecek.

İsrail, Filistin halkına yönelik sürdürdüğü soykırımı sonlandırmış değil. Tüm Filistin’i yok edene, Filistin’de bir Filistinli bırakmayana kadar da devam edecek. Filistin halkının İsrail’e karşı yürüttüğü meşru mücadelede İsrail’i güçlü kılan iki askerî üs Türkiye’de yer alıyor. İncirlik üssü emperyalizmin silah ve uçak deposu olarak İsrail’e güvenlik sağlıyor. Kürecik radar üssü ise İsrail’in Batı Asya’daki (Ortadoğu) gözü kulağı oluyor, İsrail’e kalkan görevi görüyor.

Ticarete kısıtlama yetmez, tüm ilişkiler kesilmeli!

İsrail’le ticarette kısıtlama yetmez. İsrail’le yapılan bu kanlı ticarete kökten son verilmelidir. İsrail’e giden gemilere Türkiye limanları kapatılmalıdır. İsrail’le ticaretin kesilmesi de yetmez. İsrail’le her türlü ticari, diplomatik, askeri ve kültürel ilişkiler derhal kesilmeli, elçi kovulmalıdır! İsrail’in askeri gücünün zayıflatılması için İncirlik ve Kürecik üssü bir an evvel kapatılmalıdır. Başta Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları olmak üzere Filistin halkının dostları bunun için mücadele etmeye devam edecek. Bir kez daha; İsrail’le yapılan kanlı ticaret kesilsin! İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılsın!