Başyazı: İş aş hürriyet için 1 Mayıs’a, sınıf siyasetine, partiye, devrimci mücadeleye!

Başyazı: İş aş hürriyet için 1 Mayıs’a, sınıf siyasetine, partiye, devrimci mücadeleye!

Türkiye siyaseti düzen partilerinin kayıkçı kavgasıyla oyalanırken, Erdoğan’ın karşısında Millet İttifakı’nın kimi aday çıkaracağına dair tüm medya kanallarında adeta toto oynanırken ülkenin geleceğine damgasını vurmaya aday bambaşka bir güç ortaya çıktı: İşçi sınıfı! Ocak ve Şubat aylarında metal, tekstil, petrokimya, gemi söküm, mağaza market işçileri, kuryeler, sağlık emekçileri ardı ardına mücadele sahnesinde yerlerini aldılar.

İşçi sınıfı sahneye çıkmıştır. Bu işçi sınıfı devrimcileri için, Devrimci İşçi Partisi ve Gerçek gazetesi için sürpriz değildir. Bekliyorduk. Haber vermiştik. Mevzilenmiştik. Dipten gelen dalga yüzeye çıkıyor dedik. Şimdi bu dalgayı yükseltmenin, 1 Mayıs’a taşımanın ve ülkenin siyasetine işçi sınıfının damgasını vurmanın zamanıdır!

Mücadeleler içinde kazananlar oldu, kaybedenler oldu. Ama onca baskı, zulüm karşısında olanca elverişsiz koşullarda mücadele eden, işgal, grev, direniş yapan işçiler için gönül rahatlığı ile galiptir bu yolda mağlup diyebiliriz. Çünkü hiçbir mücadele bitmiş değildir. Yeni ve daha büyük bir mücadele dalgası bizleri beklemektedir. Kazanımlarımızdan güç alacağız, her mücadeleden ilerisi için dersler çıkaracağız.

Kuvvetle muhtemel ki hayat pahalılığına, işsizliğe ve asgari ücretin açlık ücreti olmasına karşı ekmek mücadelesi büyüyecek, işgaller, grevler, direnişler yayılarak, genel grevi gündeme getirecek, keyfi baskıcı yönetim olan istibdad rejimine karşı hürriyet mücadelesi büyüyecektir. Bu mücadelelerin zaferini hazırlamak, sınıf mücadelesini eşitlik isteyen kadınlar, gelecek kaygısı içindeki gençler, ezilen Kürtler, Aleviler ve baskı gören herkes için etrafında kenetlenecekleri bir güç merkezi haline getirmek de işçi sınıfının ve emekçi halkın öncülerinin görevidir.

Bu görev örgütlü olarak, birlik olarak, sınıfını bilerek ve safları sıklaştırarak başarılır. Örgütlü olmak, örgütlü hareket etmek saldırılara karşı direnmenin de haklarımızı kazanmanın da şartıdır. Hak ettiğimiz zamları almak için nasıl işyerlerinde sendikalarda örgütleniyorsak komiteler kuruyorsak, istibdadın ve emperyalizmin zincirlerini kırmak, hak ettiğimiz ülkeyi ve dünyayı kazanmak için de işçi sınıfının siyasi partisinde örgütlenmeliyiz! Sermayeden, emperyalizmden ve devletten bağımsız bir sınıf siyasetinde birleşmeliyiz!

Devrimci İşçi Partisi tüm işçi sınıfı ve emekçi halk öncülerini düzen siyasetinin figüranları olmayı reddetmeye, siyasetin baş aktörleri olarak sahnede yer almaya ve ülkenin geleceğine damga vurmak için 1 Mayıs’ı örgütlemeye, DİP saflarına, sınıf siyasetine ve devrimci mücadeleye çağırıyor! 

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2022 tarihli 151. sayısında yayınlanmıştır.