Sivas’ı unutturamazsınız! Katliamı normalleştiremezsiniz!

Madımak’ı unutturamazsınız! Katliamı normalleştiremezsiniz!

Haber Global Televizyonu başka kimse kalmamış gibi, başka gün yokmuş gibi Temel Karamollaoğlu’nu, 2 Temmuz’da Sivas katliamının yıldönümünün akşamında Julide Ateş’le 40 programına çıkarttı. Temel Karamollaoğlu, 1993’te Sivas katliamı sırasında Refah Partili Sivas Belediye Başkanı’ydı. Madımak otelinin önünde katliam için toplanan kalabalığa “gazanız mübarek olsun” diye seslenmiş ve güruhun daha da galeyana gelmesine yol açmıştı.

Temel Karamollaoğlu 35 canımızın Madımak’ta yakılarak katledilmesine hiçbir zaman katliam demedi. Bugün de Karamollaoğlu yayınladığı mesajda yine “Madımak Felaketi” dedi. Sanki yaşananlar bir doğal afet, talihsiz bir kazaymış gibi! Temel Karamollaoğlu 27 yıl önce katliama ortak olmuş, o gün bu gündür katliamın unutulması, unutturulması için çaba gösterenlerden olmuştur. Haber Global televizyonu da 2 Temmuz akşamı kendisini ekranlara çıkartarak bu çabaya destek vermektedir.

Temel Karamollaoğlu bugün yaptığı açıklamada ayrıca 2 Temmuz’un tüm yönleriyle tekrar araştırılması gerektiğini savundu. Evet, açıklığa kavuşturulması gereken çok karanlık nokta vardır. Ancak Sivas’ta o günden bugüne bilinen ve ayan beyan ortada olan siyasi sorumlular 2 Temmuz’un hesabını vermemiştir. Bunlardan biri de Temel Karamollaoğlu’nun kendisidir. Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğratılmasından hiçbir rahatsızlık duymamış olan Karamollaoğlu’nun araştırma komisyonu kurulması önerisi tam bir ikiyüzlülük örneğidir.

Nitekim Julide Ateş’in 2 Temmuz’la ilgili sorularına da Karamollaoğlu “katliam kasıtlı yapılır, insanlar arabaları ve perdeleri yaktı, ölenler dumandan boğularak öldü” diyerek insanların gözünün içine baka baka katliamcı güruhun 35 canı yanlışlıkla öldürdüğünü iddia etti. Temel Karamollaoğlu’na 2 Temmuz akşamında bu sözleri söyleten, sorularına başlarken “biliyorsunuz Madımak Oteli’nde yangın çıktı” diyerek, ona çanak tutan Haber Global spikeri de katliamın sanki normal bir tarihi olay gibi tartışılmasına katkı sunmuştur.   

2 Temmuz’u unutturmak ve katliamı normalleştirmek isteyenlere karşı ısrarla ve kararlılıkla Sivas’ı unutmayacak ve unutturmayacağız!