Şişli’de isyan sürüyor: Polis dengesini kaybetti direnişçiler barikatları koruyor

Taksim’e ve Gezi Parkı’na yapılan polis saldırısının ardından gece boyu ve sabaha karşı Şişli sokaklarında süren direniş öğleden sonra kitleselleşerek devam ediyor.

Özellikle Kurtuluş’tan Harbiye’ye çıkan caddede yoğunlaşan çatışmalarda polis yoğun bir şekilde gaz bombası kullanıyor. TOMA’lar ve akreplerle halkı dağıtmaya çalışan polis saatler boyunca bu amacına ulaşamamış durumda. Polis memurları direniş karşısında tutarsız ve dengesiz davranışlar sergilemeye başladı. Bir polis direniş karşısında sinirlerine hakim olamayarak cinnet geçirdi ve kaskını yere fırlatıp silahını çekerek kitlenin üzerine yürüdü. Başka bir yerde polisler halka gaz bombasını isabet ettirdikten sonra Ankara havası oynayarak daha önce kamuoyuna yansıyan insanlık dışı tutumunu yeniden sergiledi. Direnişçiler ise TOMA’yı ve polisleri sıkıştırıp püskürttükten sonra halay çekerek karşılık verdiler. Bu esnada olay yerinin hemen yanındaki mezarlıktan direnişçiler bahçe hortumuyla polislere su sıkarak müdahale etti.

Direnişçilerin sayısı artıyor. Mahalle sakinlerinden ise direnişçilere yoğun destek ve polise yönelik şiddetli bir tepki var.