Kedidir kedi

Gecenin bir yarısı uyurken içerdeki odalardan gelen tıkırtıların iki olağan şüphelisi vardır: Hırsız ve kedi. 2014 yerel seçimlerine oy hırsızlığı ve hile iddiaları damga vururken, oyların sayılmaya başlanmasıyla birlikte pek çok ilde elektrik kesintilerinin yaşanması seçimler üzerindeki şaibenin simgesi oldu.

AKP’lilerin açıklamaları yine yavuz hırsızın ev sahibini bastırma çabasına yönelik. Taner Yıldız, elektrik kesintilerinin trafoya giren kedilerden kaynaklandığını söyledi. Hüseyin Çelik “Ne var elektrik kesilmişse, AKP’lilerin gözü fosforlu mu sanki?” diyor. Oysa sorun karanlıkta görüp görmemek değil. Yapacakları hile için birilerinin karanlığa ihtiyaç duyması. Sadece bir örnek: 2009 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde elektrikler kesilmiş, ardından tekrar geldiğinde “şansın” da yardımıyla yoldaşımız Şiar Rişvanoğlu’nun oylarının MHP’ye yazıldığı anlaşılmıştı. Nitekim, 2014 seçimlerinde de el çabukluğu marifetiyle, karanlıktan istifade ederek ve türlü yöntemlerle binlerce sandıkta oyların çarpıtıldığı ortaya çıktı. Özellikle Ankara’da, son derece yakın sonuçlanan seçimlerde kullanılan oy sayısından daha fazla oyun AKP’ye yazıldığı tutanaklar ele geçirildi. Bu hile basitçe iki haneli oy rakamının soluna 1 rakamını koyarak ve yazı ile yüz yazarak gerçekleştirilebiliyor. Ankara Kazan’da 1 yerine 7 yazarak 297 seçmenin olduğu sandıktan 729 oy çıkarmaya çalışan AKP’lilerin açgözlülüğü yakalanmalarını da kolaylaştırdı. AKP’yi yakından takip eden partinin oyunun başka partiye yazılması yine sıkça başvurulan yöntemlerden. Oy çuvallarını mühürlemeden götürenler, boş pusulalara alenen AKP lehine damga basanlar kameralara yakalanan acemi hırsızlardan. Bursa’da okul basan AKP’liler ise hırsızların gaspçı türünden. Tüm bu hile ve hırsızlıkların AKP lehine yaşanması, Erdoğan’ın hırsızlıklarını aklamak için teşkilatına daha fazla hırsızlık yapma talimatını verdiğini gösteriyor. Dolayısıyla AKP’liler, gözleri fosforlu olduğu için değil hırsız oldukları için kesilen elektriklerden istifa ediyorlar.

Ankara’da halk hırsızı yakaladı ve şimdi şaibenin kalkması için YSK’nın kapısına dayandı. Seçimde şaibenin ortaya saçıldığı, hırsızın tıkırtıları geçip kırıp dökmeye başladığı aşamada Taner Yıldız’a da yapacak tek bir açıklama kaldı tabii: “Kedidir kedi”.