Çürümüş düzenin düşmanı: Gitaristin eli, solistin kulağı

Grup Yorum’un solisti Selma Altın, İbrahim Çuhadar’ın cenazesini adli tıptan almak isterken polisin saldırısına maruz kalan ve gözaltına alınanlar arasındaydı. Polis her zaman olduğu gibi gözaltına aldıklarına şiddet uygulamaktan geri durmamıştı. Dayak, baskı ve işkence polis otosunda, karakolda hatta hastanede de sürdü.

Grup Yorum’un solisti olduğu bilinen Selma Altın’a yapılan işkence ise doğrudan müzisyenliğini hedef alıyor ve polis kulaklarına vurarak Altın’ın kulak zarının patlamasına neden oldu. Grup Yorum’un yaptığı açıklamaya göre Altın’ın sağ kulak zarı polis işkencesinden dolayı patlamış durumda. Bu tür bir saldırı ve işkence hâkim sınıfların ilk kez kullandıkları bir yöntem değil. Şili’deki askeri darbe sırasında ünlü sosyalist müzisyen ve gitarist Victor Jara’nın bir daha gitar çalamaması elleri kırılmış ve Jara, daha sonra öldürülmüştü.

Siyasi görüşlerini ve duruşlarını beğenin ya da beğenmeyin Grup Yorum üyeleri aynı Victor Jara’lar gibi 1 Mayıs’lardan, Tekel direnişine, madenci grevlerinden, kamu emekçilerinin eylemlerine kadar işçilerin ve emekçilerin yanında oldular, yeteneklerini emekçi halka sundular. Bugüne kadar sadece sanatlarıyla değil mücadeleleriyle de sembol olmuş Grup Yorum ve üyelerine yapılan bu saldırıya ve işkenceye karşı tüm işçiler ve emekçiler onları savunmalıdır.