Ali İsmail’in arkadaşları katillerin peşinde!

Gezi Parkı eylemleriyle başlayan halk isyanının üstünden bir yılı aşkın süre geçti fakat egemenlerin saflarında yarattığı korku hala artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, isyandan kalan korkusunu isyan şehitlerine ve ailelerine saldırarak dışarı atıyor.  Daha önce 15'inde katledilen Berkin Elvan'ın annesini yuhalatan ve Berkin için “terör örgütünün maşası” diyerek öldürülmesini meşrulaştırmaya çalışan Erdoğan, şimdi de Ali İsmail Korkmaz davasının olduğu gün katilleri koruyan bir açıklama yaptı ve “...milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır.Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir...” dedi.

Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada esnafların günlük çıkarlarını istismar etmiştir. Tayyip Erdoğan, bir yandan esnafların sırtını sıvazlarken diğer bir yandan da serbest piyasa kapitalizmini destekleyip, büyük kapitalistlerin ve tekellerin küçük esnafı iflasa sürüklemesine neden olmuştur. AKP döneminde TESK (Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu) kayıtlarına göre son 9 yılda 1.3 milyon esnaf kepenk kapattı. Tayyip Erdoğan esnafın yüzüne kahramanlık hikayeleri okurken bir yandan da çukurunu kazıyor.

Tayyip Erdoğan daha şimdiden hiçbir şey çıkmayacağı belli olan Gezi davalarından bile korkmaktadır. Elbette bu davalarda şu an için adalet tecelli edemez fakat geniş kitlelerin adalet talebini sokaklarda dile getirmesi gerçek adaleti dayatacaktır. Tayyip Erdoğan tam da bundan korkmaktadır. Çünkü daha önce tetikçilerin arkasındaki eli "emri ben verdim" diyerek en iyi kendisi ifade etmişti. “Esnaf gerektiğinde askerdir,alperendir gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır.” diyerek Ali İsmail'in katillerini, palalarıyla sokağa çıkıp direnişçilere saldıranları savunmuştur. Erdoğan, Ali İsmail’e atılan yumrukların, tekmelerin yanındadır. Bu da yetmezmiş gibi yeni Ali İsmail’lerin katledilmesi için esnafları teşvik etmiştir.

Sokağa mücadele için çıkanların yalnız kalmaması için Devrimci İşçi Partili öğrenciler öğrenci gençliğin örgütlülüğünü her geçen gün daha fazla güçlendirerek halk isyanında katledilen kardeşlerimizin katillerinin gerçekten yargılanması için mücadeleyi daha da yükseltecektir. Tetikçiler yetmez biz emri verenlerin de peşindeyiz!