8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadıköy’de buluşuyoruz

Dünya Emekçi Kadınlar Günü için 6 Mart Pazar günü Kadıköy’de buluşuyoruz

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ekonomik krizin etkisini ağırlaştırdığı bir dönemde giriyoruz. Ekonomik kriz tüm işçi ve emekçileri etkilediği gibi en çok da kadınları etkiliyor. Patronların yarattığı ekonomik krizin bedelini en çok kadınlar ödüyor. Yaşanan ekonomik krizle birlikte kadına yönelik şiddetin tırmanarak artmasına istibdad rejiminin kadın düşmanı politikaları eşlik ediyor.

İstibdad rejimi her geçen gün kadınların kazanımlarına yönelik yeni bir saldırı gerçekleştiriyor.  Şubat ayı içinde meclise getirilecek olan nafaka konusu da bunlardan biri. Geçtiğimiz aylarda cumhurbaşkanının bir gece yarısı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması da bu saldırıların başka bir boyutunu oluşturuyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken diğer yandan yoksulluğa karşı işçiler ve emekçiler, emekçi kadınlar fabrikalarında işyerlerinde fiili grevlerle, iş bırakmalarla, protestolarla mücadele ediyorlar. Kazanım elde ediyorlar.

Kadınlar böyle bir ortamda 8 Mart’a giriyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle siyasi partiler ve kadın örgütleri (Devrimci İşçi Partisi, Eşitlik, İKD, İKD, Kadınlar Direnişte, Kadın Meclisleri, Kırmızı Gazete, Sosyalist Kadın Hareketi) Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler ve kadınları 6 Mart Pazar günü Kadıköy rıhtımda düzenlenecek eyleme çağrı yaptılar.

Devrimci İşçi Partili kadınlar olarak biz de istibdadın ve sermayenin zincirlerini kırmak için tüm emekçi kadınları 6 Mart’ta Kadıköy rıhtımda bu mücadele omuz vermeye ve örgütlü biçimde mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Erkek egemenliğine ve kapitalizme karşı emekçi kadınlar en öne! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Yaşasın mücadelemiz!