8 Mart bildirisi: Evden çık 8 Mart'a gel! Mücadele en güvenli yer!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm coşkumuzla meydanlarda olacağız! Özgecan'ın acısının üzerinden henüz bir ay bile geçmediği halde! Özgecan'ın ardından erkek egemenliği başka kadınların da canına kast ettiği ve hatta aldığı halde!

Çünkü 8 Mart, kadınların yan yana geldiği, üzerlerindeki her türlü baskıya, karşılaştıkları her türlü tehdide karşı birbirlerinden güç aldıkları ve birlikte taleplerini haykırdıkları bir gün. Bugün Özgecan'ı, daha önce Güldünya'yı, Ayşe Paşalı'yı ve her yıl öldürülen yüzlerce kadını aramızdan kopartan erkek egemenliğine karşı mücadeleyi yükselttiği bir gün. O halde bu yıl, kadına yönelik her geçen gün daha da artan tacize, tecavüze, şiddete, artan kadın cinayetlerine karşı öfkemizi mücadele azmi ve coşkusuna çevirelim, daha da güçlü, daha da örgütlü çıkalım meydanlara 8 Mart'a!

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet, bugün yaşadığımız en yakıcı sorunların başında geliyor. Çünkü yaşamlarımızı elimizden alıyor, hayatta kalabildiğimiz durumda ise ruhumuzda derin yaralar açıyor. Şiddete maruz kalan, en yakınındaki erkekler tarafından ölümle tehdit edilen kadınları devlet korumuyor. Ceza indirimleriyle kadın düşmanı açıklama, politika ve uygulamalarıyla tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri cesaretlendiriyor. Ve kadın cinayetleri üzerinden yaratılan korku ile kadınlara "evlerinizden çıkmayın" demiş oluyor. Pembe otobüs gibi önerilerle kadınları toplumdan tümüyle yalıtmak istiyor. Bunu en az üç çocuk ısrarı ile kol kola giden, aileyi ve nüfusu artırma amaçlı, kadınlara evden esnek çalışmayı ve anneliği dayatan politikaları ile destekliyor. Yani kadınları eve göndermek için kadınların üzerindeki baskıyı her açıdan artırıyor.

Kadınları evlerine göndermeye çalışan tüm bu politikalara, baskı ve şiddete inat işyerlerimizi de, okullarımızı da, sokakları da, meydanları da terk etmeyeceğimizi göstereceğimiz bir gün olsun bu 8 Mart! Ve erkek egemen kapitalist sistem karşısında meydanlarda birlikte haykıracağımız taleplerimizle, örgütlü gücümüzle yalnız olmadığımızı hissedeceğimiz bir gün!

Devrimci İşçi Partili Kadınlar olarak, tüm kadınları bu güce güç katmak, örgütlü mücadeleyi yükseltmek için 8 Mart'a çağırıyoruz! Gel ki başka Özgecan'lar olmaması için mücadele büyüsün! Gel ki sömürüye, tacize, tecavüze, şiddete ve kadın cinayetlerine karşı sesimiz daha güçlü çıksın!

Kadınlara karşı taciz, tecavüz, cinayet suçlarını işleyenlerde iyi hal ve tahrik indirimlerine son verilsin!

Kadınların korunmasının önündeki tüm bürokratik ve fiili engeller kaldırılsın!

Kadınlara yönelik suçlara ağırlaştırılmış caydırıcı cezalar uygulansın!

Kadın sığınaklarının sayısı, derhal yasal düzenlemelerde belirtilen zorunluluklara göre artırılsın!

Sığınakların tamamı kadın örgütlerinin yönetimine verilsin, kamu tarafından finanse edilsin!

Sığınma talep eden her kadına sigortalı güvenceli iş verilsin! Çalışamayacak durumdaki kadınların mali güvence altına alınması için bütçede kaynak ayrılsın!

İyi aydınlatılmış sokaklarda, kamu ulaşımı yaygınlaştırılsın!

Erkek şiddetine karşı kadınların yönetimi altında öz savunma örgütlenmeleri kuralım!

demek için 8 Mart'ta meydanlara!

Devrimci İşçi Partili Kadınlar