25 Kasım’da kadınların öfkesi Tünel Meydanı’ndan taştı!

25 Kasım’da kadınların öfkesi Tünel Meydanı’ndan taştı!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde binlerce kadın İstanbul’da Taksim Tünel Meydanı'nda buluştu. 25 Kasım Platformu'nun çağrısıyla örgütlenen eylem, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından önceki gün yasaklanmıştı ancak platformun görüşmeleri sonucunda Kaymakamlık geri adım atarak yasağı kaldırdı. Ülkemizde her geçen gün artan kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, tacize ve tecavüze karşı binlerce kadının öfkesi Tünel Meydanı'ndan taştı.

Saat 19.00’da Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Barosu’nun önüne sloganlarla, alkışlarla, ıslıklarla yürüdü. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!”, “Asla yalnız yürümeyeceksin!”, “Yaşasın kadın dayanışması!”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet!” sloganlarıyla yürüyen kadınlar, İstanbul Barosu önünde basın açıklaması yaptı.

Devrimci İşçi Partili Kadınlar, eyleme “Erkek şiddetine karşı öz savunma örgütlenmeleri kuralım!”, “Öz savunma haktır yargılanamaz!”, “Kadına yönelik suçlara ağırlaştırılmış caydırıcı cezalar uygulansın!”, “Kadına karşı taciz ve tecavüzde haksız tahrik indirimine son!”, “İyi hal indirimi kaldırılsın!” ve “İyi aydınlatılmış sokaklarda, kamu ulaşımı yaygınlaştırılsın!” yazılı dövizlerle katılarak kadınların taleplerini yükseltti.

Basın açıklaması metninin okunmasının ardından barikatın önünde slogan atan kadınlara polis biber gazı ve plastik mermi sıktı. İstibdadın kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve kadın cinayetlerini engellemek yerine kadınların şiddete karşı eylemlerini abluka altına almak için Tünel Meydanı’na ve İstiklal Caddesi boyunca ara sokaklara yığdığı polis, bir 25 Kasım’da daha kadınlara saldırdı.