Ücretli öğretmenler kadrolu çalışmak istiyor!

Ücretli öğretmenler kadrolu çalışmak istiyor!

Okullarda ders saati ücretiyle kadrosuz çalıştırılan, tatillerde işsiz kalan öğretmenler Türkiye’nin her yerinden gelerek Ankara Ulus Meydanı’nda sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışmalarına rağmen neredeyse asgari ücretin de altında bir ücretle çalıştıklarını, tatillerde işten çıkarıldıklarını ve bu yüzden sağlık ve emeklilik primlerinin de tamamlanamadığını yani sağlık ve emeklilik haklarının gasbedildiğini vurguladılar.

Yaşadıkları emek sömürüsünü ‘’Yıllardır öğretmenlik yapıyoruz, aldığımız ücretlerle ne evimizi geçindirebiliyoruz ne kira ödeyebiliyoruz ne de çocuklarımıza bakabiliyoruz. Bir de her karne günü işten atılıyoruz, bu durumda 90 bin ücretli öğretmen, aileleriyle 400 bini buluyor. Bizler yok sayılıyoruz.’’ diyerek ifade ettiler. Kadrolu çalışmak, kadrolu öğretmenlerle eşit haklara sahip olmak, sağlık ve emeklilik haklarından yararlanmak istediklerini söylediler.                                                                         

Pankart ve dövizlerde ise: “Ücretli köle değil, gönüllü öğretmeniz!”, “Mevsimlik işçiliğe son!”, “Eğitimde tasarruf olmaz!”, “Ücretli Öğretmen Kadro Bekliyor!” talepleri öne çıkarıldı. Eyleme katılan eğitim emekçisi ücretli öğretmenler bu mücadeleyi, her yerde ve haklarını alıncaya kadar sürdüreceklerini söyleyerek tüm emekçi halkı mücadelelerine destek olmaya çağırdılar.