Neşe Plastik işçisi hak verilmez alınır dedi, şalteri indirdi!

Neşe Plastik işçisi hak verilmez alınır dedi, şalteri indirdi!

Kocaeli Çayırova’da bulunan ve Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube’sinin örgütlü olduğu Neşe Plastik fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 18 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla grev başladı. 12 Ocak 2022’den beri görüşmelerin sürdüğü fabrikada patronun talep edilen ücret artışına yanaşmaması sebebiyle 5 aylık bir sürecin ardından grev kararı alınmıştı. Yaklaşık 135 işçinin bulunduğu fabrikada işçiler taleplerinin arkasında ve istediklerini alana kadar eylemlerine devam etmekte kararlı.

İhracat yaparak kârına kâr katan ve internet sitesinde “adil ücret” vurgusu bulunan Neşe Plastik’te işçiler uzun süredir asgari ücrete yakın maaşlar alıyor. Enflasyonun alım gücüne darbe indirdiği ve yalan istatistiklerle düşük gösterildiği şu dönemde Neşe Plastik işçileri enflasyonun üzerine eklenecek ücret artışı talebinden geri adım atmıyor. Bunların yanında özel sağlık sigortası ve kıdem tazminatı maddelerinde de henüz anlaşma sağlanamamış durumda. İşçiler taleplerinin büyük olmadığını ve karşılanabileceğini belirtirken patronun ise uzlaşmaz bir tavır sergilediğini söylüyorlar. Greve kararlılıkla devam eden işçiler haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurguluyor ve insanca koşullarda, insanca bir ücrete çalışabilmek için “Hak verilmez alınır!” diyerek Gebze bölgesinin işçi mücadelelerine bir yenisini daha ekliyor!

Neşe Plastik işçileri yüksek enflasyona ve düşen alım gücüne karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini bütün emekçi halka gösteriyorlar. Üretimden gelen gücünü kullanarak hakkını söke söke almak için mücadeleye girişen Neşe Plastik grevi bugün yoksulluğa mahkûm edilen tüm emekçi halkın mücadelesidir.

29 Mayıs 2022