Lila Kâğıt’ta direniş sürüyor

Lila Kâğıt’ta direniş sürüyor

Tekirdağ Çorlu’da bulunan Lila Kâğıt fabrikasındaki işçiler kötü çalışma koşullarını düzeltmek, insanca yaşayabilecekleri bir ücret almak için Selüloz-İş sendikasında örgütlendiler. İşçilerin örgütlenmesini hazmedemeyen patron 50 işçiyi işten çıkardı. Fabrika önünde yaklaşık bir aydır direnen işçiler aynı zamanda içeride de örgütlenmeye devam ediyor. Buna karşılık patronun içerideki baskıları ve işçileri sendikadan istifa etmeye zorlama girişimleri de artarak devam ediyor.

Trakya’da son dönemde yaşanan Bel Karper ve Adkoturk grevleri, Aksa Jeneratör’de devam eden direniş, 3M ve Kleidco gibi fabrikalarda kısa süreli de olsa yaşanan mücadeleler, şimdi de Lila Kâğıt fabrikasının önünde yağmura, kara, soğuğa rağmen süren direniş, sadece Çorlu’da değil, bir bütün olarak Trakya işçi havzasında diğer fabrikalara da umut veriyor. Giderek artan enflasyon karşısında ücretlerini ezdirmemek için, krizin faturasını işsizlikle, ağır çalışma şartları ile ödememek için işçiler örgütlenmekten başka bir yol olmadığını görüyor, sendikalaşma yoluna giriyor.

Lila Kâğıt işçisi hem ekmeği hem de örgütlenme hakkı için, hürriyet için mücadele ediyor. “Hak verilmez alınır!” diyerek direnişe atılan, kimseden medet ummadan işçi sınıfının gücüne güvenerek hakkını arayan Lila Kâğıt işçisinin direnişine sahip çıkalım!

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2022 tarihli 149. sayısında yayınlanmıştır.