Kristal Yağ işçisinin parolası : Kazanıncaya kadar her gün birinci gün!

İzmir Bornova’da, Arkas Holding’e bağlı Kristal Yağ işçilerinin 28 Mayıs’ta başlayan grevi devam ediyor. Patronun, kendisi kârına kâr katarken, işçileri enflasyon ve pahalılık karşısında asgari ücrete mahkûm etmeye çalışmasına karşı Kristal Yağ işçisi mücadeleyi büyütmeye devam ediyor. Arkas Holding’in işçilerin haklarını vermemeye devam etmesi halinde Tekgıda-İş Sendikası, Arkas Holding’in iş yerleri önüne gideceklerini, her yerde patronun karşısına çıkacaklarını açıkladı.

Tekgıda-İş Sendikası ve işçiler, 11 Temmuz’da fabrika önünde büyük bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına İzmir’in dört bir yanından ve birçok sektörden işyeri temsilcileri ve işçiler katılarak Kristal Yağ işçilerinin yanında oldu. İşçiler basın açıklamasında haklarını alıncaya kadar grevin her gününün birinci gün olacağını vurguladı.

İşçiler her gün grev çadırına ilk günkü direnç ve heyecanla geliyor. Kristal Yağ işçileri, haklarını alıncaya ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar da aynı coşku ve kararlılıkla greve devam edecekler. Kristal Yağ işçilerinin işine, aşına, hürriyetine sahip çıktığı grevin kazanması şüphesiz ki memleketin her yerinde bulunan işçi sınıfının kazancı olacak.

Bu yazı Gerçek gazetesinin Ağustos 2024 tarihli 179. sayısında yayınlanmıştır.