Bakırköy Belediyesi işçileri greve devam ediyor!

Bakırköy Belediyesi işçileri greve devam ediyor!

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sürecinde, belediye yönetiminin dayatmalarına karşı 25 Ekim’de greve çıkan Belediye-İş üyesi işçiler grevlerini sürdürüyor. Belediye yönetiminin işçilere ilk yıl için yüzde 3, sonraki yıllar için de sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 7 zam teklifi işçiler tarafından reddedildi.

Resmi enflasyonun yüzde 20, gerçek enflasyonun ise bunun kat kat üstünde olduğu gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Belediye Başkanı Kerimoğlu bu gerçeklerin karşısında işçilerle dalga geçercesine yüzde 3’lük zam teklifi sunuyor. Bununla da kalmayıp kamu işçilerinin belediyeye maliyetinin 20 bin lira olduğuna, işçilerin eline net 13-14 bin lira geçtiğine dair yalanlar atıyor. Emekçi halk her geçen gün yoksullaşmaktayken Bakırköy Belediyesi işçileri hak verilmez alınır diyerek daha fazla yoksullaşmayı kabul etmiyor, belediye başkanının yalanlarına, tehditlerine baş eğmiyor ve grevlerine devam ediyor.

İşçi ve emekçilerin grev silahını kullandığında, hakları için mücadeleye başladığında tüm patronların, düzen partilerinin aynı davrandığını Bakırköy grevi bize açık bir şekilde gösteriyor. Fakat aynı zamanda ekmek ve hürriyet için sınıf mücadelesinden, sınıf siyasetinden başka çıkar yol olmadığını da gösteriyor! Bakırköy grevi hepimizin grevidir, görevimiz bu grevi başarıya ulaştırmaktır. Devrimci İşçi Partisi olarak grevlerinin başarıyla ulaşması için Bakırköy Belediyesi işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz!

28 Kasım 2021

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin  Aralık 2021 tarihli 147. sayısında yayınlanmıştır.