Atışkan Yapı işçilerinin grevi 118. gününde

Atışkan Yapı işçilerinin grevi 118. gününde

Eskişehir’de bulunan Atışkan Yapı işçilerinin Kristal-iş sendikasında örgütlenerek anlaşmazlık nedeniyle greve çıkmaları üzerinden 118 gün geçti. Bu süreçte patronun işçileri bölmeye yönelik birçok manevrasını boşa çıkaran işçiler mücadelelerini kararlılıkla devam ettiriyorlar.

Aileleri ile birlikte bu zorlu sürecin üstesinden gelmeye çalışan işçiler, Kristal-İş’in üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı sendikaların desteğini beklerken, Çimse-İş sendikası ile karşı karşıya gelmek durumunda kaldılar. Grev süreci devam ederken Kristal-İş üyesi işçileri Çimse-İş’e üye yapma girişimlerine tepkililer. İşçiler, fabrika yönetiminin grevi kırmaya yönelik bir hamlesine karşılık gelen bu durumu, Ekim ayında Ankara’ya gelerek bağlı oldukları Türk-İş Genel Merkezine bildirdiler. İşçiler birkaç fire dışında birliklerini koruyarak Çimse-İş’in hamlesini de boşa çıkartmayı bildiler.

Geçen her gün mücadeleden çok şey öğrendiklerini dile getiren işçiler, sendikalarının verdiği maddi destekle ayakta kaldıklarını ve kazanım olana kadar bu süreci devam ettireceklerini bir kez daha dile getirdiler.

İşten atmalar karşısında direnişe geçen Yasin Çakır Un Fabrikası işçileri ile de dayanışma içerisinde olarak eylemlerine destek olduklarını, bundan sonraki süreçte de desteklemeye devam edeceklerini ifade ettiler.