Mücadeleye devam diyen TEKEL işçileri Ankara'da!

TEKEL işçileri direnişlerinin birinci yıl dönümünde mücadele şehidi Hamdullah Uysal'ı anmak için Ankara'daydılar. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere birkaç ilden Ankara'ya gelen işçiler yaptıkları basın açıklamasıyla hem bundan sonra yapacaklarını anlattılar hem de Hamdullah Uysal'ı andılar.

Saat 12:30'da direnişin başladığı Abdi İpekçi Parkı'nda buluşan TEKEL işçileri ve sınıf kardeşleri basın açıklamasının yapılacağı saat olan 13:00'e kadar sloganlarla beklediler. Basın açıklamasını Manisa TEKEL işçisi Arzu Güneş okudu. 4/C'ye karşı direnişin şu ana kadar uğradığı başarısızlığa TÜRK-İŞ ve TEKGIDA-İŞ bürokratlarının havlu atmasının da sebep olduğunu vurgulayan TEKEL işçisi AKP'nin işçileri 4/C'ye mahkum etmesini ve Anayasa Mahkemesi'nin de konuyu gündeme almamasını eleştirdi. 4/C'yi kabul etmek zorunda kalan TEKEL işçilerinin işyerlerinde yaşadığı sorunlardan bahsettikten ve birçok işçinin şartları protesto ederek işten ayrıldığını bildirdikten sonra 4/Cye karşı direnişlerinin süreceğini belirtti; 4/C'li işçilerle birlikte yeni bir örgülenme başlatacaklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından söz alan kurum temsilcileri işçilere desteklerini belirttiler. CHP milletvekili Çetin Soysal'ın konuşması sırasında Buca Belediyesi, Akdeniz Çivi ve Kent AŞ işçileri lehine sloganlar atıldı. Sloganları önce duymazdan gelen Soysal olayın ciddiyetini anladıktan sonra bu işçileri mağdur edenin AKP anayasası olduğunu iddia eden bir toparlama yapmaya çalıştıysa da başarılı olamadı.

Konuşmalardan sonra yürüyüşe geçen kitle Hamdullah Uysal'ın öldüğü yere karanfil bırakarak Sakarya Komünü'ne ev sahipliği yapan sokakları kortej halinde sloganlarla dolaştı. Sakarya Caddesi'nde yapılan konuşmaların ve şair Mehmet Özer'le birlikte okunan şiirlerin ardından eylem sona erdi.