Devrimci İşçi Partisi, direnen işçilere omuz verdi!

Devrimci İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, Menemen’de 181 gündür direnişlerini sürdüren Savranoğlu Deri Fabrikası işçilerine ve AOSB’de Billur Tuz Fabrikasından atılarak 28 gündür direnişlerini sürdüren işçiler toplu bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlk ziyareti Billur Tuz fabrikasına gerçekleştiren DİP, burada işçilerin alkış ve sloganlarıyla karşılandı. İşçilerin yanına kortej düzeni ve sloganlarla gelen DİP İzmir İl Örgütü burada kısa bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, işçilerin mücadelesinin kazanımla sonuçlanmasının hem kendileri hem de tüm emekçilerin kazanımı olacağı vurgulandı. Bu mücadelenin kazanması için ellerinden gelen her türlü emeği verdiğini belirten temsilci ayrıca fabrikada çalışan işçilere de seslenerek, direnişe destek vermeleri gerektiğini anlattı. Yapılan açıklamanın ardından işçilerle fikir alışverişinde bulunan partililer, mücadelelerinde her zaman yanlarında olacakları vurgusuyla, Savranoğlu işçilerini ziyaret etmek üzere eylem alanından ayrıldılar.

Günün ikinci ziyareti Menemen Savranoğlu işçilerine yapılan ziyaretti. Burada sürecin kısa bir özetini yapan Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, 6 ayı geçkin bir süredir mücadelede olduklarını, buna rağmen kararlılıklarında en küçük bir azalma olmadığını anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan parti temsilcisi, uzun bir süreden beri takipçisi oldukları bu direnişin kazanımla sonuçlanması için var güçle çalıştıklarını, aylar değil yıllar da sürse bu mücadelenin takipçisi olacaklarını aktardı. Konuşmaların ardından direniş çadırına geçilerek direnişin gidişatı hakkında sohbetler edildi.

Direniş Direniş Kazanacağız!..