Büro emekçilerinden, Vergi Haftasında "vergide adalet için!" grev!

KESK'e bağlı Büro emekçileri sendikası (BES) ve Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen üyesi kamu emekçileri, Türkiye genelinde Vergi Haftası içinde yer alan   27.şubat .2013  tarihinde, "iş   güvencesizliği ve kölece çalışma koşullarının sona ermesi ve vergide adalet " için 1 günlük  iş bırakma eylemi yaptı. 

 

İstanbul'daki eylemin adresi İstanbul Vergi Dairesi Müdürlüğü'ydü. Sirkeci Garı önünde buluşan büro emekçileri, burada pankartlarını açıp halaylarla tüm İstanbul şubelerinin buluşmasını beklediler. Saat 12.30 civarında başlayan yürüyüşte en önde “Vergide adalet istiyoruz!” şiarının ve taleplerin yer aldığı bir pankart taşındı.

Kitle daha sonra İstanbul Vergi Dairesi önüne geldi.  Kitle adına, BES İstanbul 3 nolu şube başkanı  Salih Aksoy tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada,"Kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması" ana taleplerinin yanı sıra, "bir günlük iş bırakmanın sadece bir uyarı olduğunu , iş güvencesinin kesinlikle bir pazarlık konusu yapılamayacağı" sert bir şekilde belirtildi. Eylem gün sonuna kadar devam ederken,  İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 200 büro emekçisi de  aynı şekilde iş bıraktı. Adliyenin C kapısı önünde toplanan grup, "Bu işyerinde grev var" pankartı taşıdı. Kitle sık sık ,   "Yargıda adalet istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız", "Ücretsiz eğitim, ücretsiz sağlık istiyoruz" sloganları attı.