Tuzla Chen Solar’dan bir işçi: Safımızı bilelim, sınıf siyasetinde birleşelim!

Tuzla Chen Solar’dan bir işçi: Safımızı bilelim, sınıf siyasetinde birleşelim!

Merhaba Yoldaşlar, ben Chen Solar’da çalışan bir işçiyim. Bugün memlekette pandemi sebebiyle 394 kişi vefat etti. Pandemi boyunca en fazla ölümün yaşandığı gün bugün. Fabrikamızda da nisan ayı en çok sayıda arkadaşımızın koronaya yakalandığı ay. Patron ve fabrika yönetimi sorunu test olmak isteyen arkadaşlarımızı fırçalayarak çözmeye çalışıyorlar. En son ne zaman fabrikada gördüğümü hatırlamadığım patron ve vakalar artınca üretime inmeyen yöneticiler, pandemide bile hedef üretim sayılarının altına düşmeyen bizleri art niyetli olmakla suçluyorlar. Pandemiden dolayı endişeliyiz ama durum böyle olunca öfkemiz de günden güne artıyor!

Tam kapanma kararı alındı. Bizim hayatımızda çevirmelerden kaynaklı daha uzun servis yolculukları ve daha kalabalık marketlerde alışveriş yapmaktan başka bir şey değişmedi. İnsan kapanma kararı alınmadan bir hafta önce gerçekleşen aralarında iki bakanın da olduğu binlerce kişinin katıldığı bir cenaze törenini düşünmeden yapamıyor. Bir tarafta 30 kişilik katılım sınırı kararına rağmen binlerle ve iki bakanla gerçekleşen bir cenaze töreni. Diğer tarafta ise pandemi gerekçesiyle Birleşik Metal Gebze Şubesi önünde gözaltına alınan arkadaşlarımız, yasaklanan her türlü eylem, yürüyüş ve Baldur işçilerinin 120. gün etkinliği. Safımızı bilelim arkadaşlar çünkü sermaye sınıfı ve onun sürekliliğini garanti etmekle mükellef olanlar saflarını çok iyi biliyorlar!

1 Mayıs geldi çattı. İktidar şaşırtmadı, 1 Mayıs’ı yasakladı. Biz de Chen Solar işçileri olarak 1 Mayıs’ı fabrikamızda kutlamak için bir etkinlik organize ettik. Sorunlarımıza kulakları sağır olan düzen siyaseti yerine sınıf siyasetini gündemimizde tutmak için elimizden geleni yaptık. Halaylarımızı çektik, sloganlarımızı coşkulu bir şekilde attık.

1 Mayıs’ta şunu hatırlatmak isterim. Sonuçları ölümcül olabilen siyasi kararlara rağmen hala günlük hayatımıza devam ediyor olabiliriz. Fakat bu düzenin krizi en vahşi halini aldığında hayatımızın orta yerine oturacak. O günler gelip çattığında geleceğimizin ne yöne gideceğini belirleyen bizim örgütlülüğümüz olacak. Bu örgütlenme de siyasi olmak olmak zorunda. Yolumuz belli dostlar. Bu toprakların işçi sınıfı olarak, tüm Dünya’nın işçi emekçileri ile aynı safta yerimizi alalım. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın dünya Devrimi!

Tuzla Chen Solar’dan bir işçi