Ekmek ve hürriyet işçilerle gelecek!

Ekmek ve hürriyet işçilerle gelecek!

Bir 1 Mayıs’ı daha geride bıraktık. Fabrikamızda, daha alanlarda olmamıza haftalar varken bütün coşkumuz, heyecanımızla bu güne hazırlanmaya başlamıştık. Arkadaşlarımızı ikna ederken, gelmeyeceğini söyleyenlere kızarken dilimizde hep aynı söz vardı: “Bu gün bizim günümüz, 1 Mayıs bizim bayramımız. Sahip çıkmalısın!” Öyle de oldu, Chen Solar işçisi işçi sınıfının bayramına sahip çıkarak alanları doldurdu. Hem güçlü, hem coşkulu bir katılımla birliğini gösterdi, işçi sınıfının taleplerini meydanlara taşıdı.

1 Mayıs günü yaklaşırken bazı arkadaşlarımızın seçim gündemi de yakın olduğu için “orada şimdi ‘siyaset’ yaparlar, oy çağrısı yapanlar olur” gibi tereddütleri vardı. Bunların hepsi yaşandı da. 1 Mayıs bence siyaset yapmak için çok doğru bir yer. Sınıf siyaseti yapmanın ise tam adresi! Yanlış olan ise başka türlü bir siyaset yapmak… Bizlere memleketin geleceğini değiştirmek için birkaç hafta sonra gideceğimiz sandığı işaret etmekti yanlış olan.

Aylardır tek koro halinde bize tek yol bu, ülkenin kaderi seçim günü çizilecek diyorlar. Bir taraf diyor ki açlıktan, yoksulluktan, siyasi baskılardan, kadın cinayetlerinden, enkaz altında ölümlerden, savaş tehlikesinden kurtulmak için oy ver, hayatını böyle düzeltebilirsin. Diğer taraf diyor ki memleketin bekası bize vereceğin oya bağlı. Oysa memleketin sorunlarına gerçek çözümü ancak işçinin siyaseti, sınıf siyaseti getirir.

Biz işçiler patronlardan medet ummak, bir şeyleri düzeltmelerini beklemek yerine zaten örgütleniyoruz. Zaten ekmeğimizi bir nebze büyütmek için sürekli mücadele etmek zorundayız. Bu gerçeklik seçimin sonucu ne olursa olsun değişmeyecek. Sandığa gidip hangi partiye oy verirsek verelim, sandıklar açılıp oylar sayıldığında ne olursa olsun, 15 Mayıs’tan itibaren sınıf mücadelesi devam edecek. Kendi yöntemlerimizle, işgalle, grevle, direnişle bizler ekmek ve hürriyet yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bizleri yoksulluğa, açlığa, geleceksizliğe mahkûm edenlerden, canlarımızı enkaz altında bırakanlardan, tepemize çöken, grev yasaklarıyla, baskılarla önümüzü kesen istibdad rejiminden kurtulacağız elbette. Ama sınıf siyasetiyle! Ekmeği de, hürriyeti de bu memlekete biz getireceğiz, işçiler getirecek!

Chen Solar’dan bir işçi