Seoil işçisi insanca çalışma koşulları için grev dedi!

Seoil işçisi insanca çalışma koşulları için grev dedi!

Kocaeli Kartepe Arslanbey OSB'de bulunan Güney Kore sermayeli Seoil fabrikasında, Lastik-İş üyesi işçiler; patronun sözleşme sürecinde işçilerin haklı taleplerini kabul etmemesi üzerine 2 Mart’ta greve çıktı.

İşçilerin örgütsüzlüğünü fırsat bilerek kadın işçilerin molalarda bacak bacak üstüne atmalarından, tuvalete gitmelerine kadar her şeye karışan; 8 yıl kıdemi olan işçiye bile asgari ücret dayatan patronun keyfi uygulamalarına karşı 2019 yılının Haziran ayında işçiler, Lastik-İş sendikasında örgütlendiler. Temmuz ayından bu yana süren sözleşme sürecinde de patron uzlaşmaz bir tavır göstererek süreci tıkadı. İkramiyeleri ve ücret zammını performansa göre belirlemek isteyen patronun, bu performans sistemini de tamamen keyfi bir şekilde uygulaması ve işçilerin 7 ay süren sözleşme sürecindeki geriye dönük haklarını ödemeyeceğini belirtmesi üzerine işçiler grev dediler.

Grev çadırı kurulmasını Kaymakamlığa şikayet ederek engelleyen, grevdeki işçileri yıldırmaya çalışan patronun çabaları boşa. Seoil işçileri artık kölelik koşullarında çalışmak istemediklerini ve kazanana kadar mücadelelerinden bir adım geri atmayacaklarını söylüyor. Biz de Devrimci İşçi Partisi ve Gerçek gazetesi olarak Seoil işçilerinin yanındayız ve tüm emekçi halkımızı Seoil işçilerinin grevine sahip çıkmaya çağırıyoruz.