ODTÜ’de işçilerden bir günlük uyarı grevi

19 Eylül tarihinde ODTÜ ve Tez-Koop-İş Ankara 2 No’lu Şube arasında imzalanan toplu sözleşme sonucunda ODTÜ işçileri Sağlık ve Rehberlik Merkezi'nden faydalanma hakkını kazanmışlardı. Ancak sözleşme imzalandıktan sonra ODTÜ yönetimi yasal bahaneler ileri sürerek bu kazanımı uygulamayacağını ilan edince işçiler bir günlük uyarı grevine çıktı.

İşçiler ve onlara destek veren ODTÜ emekçileri sabah mesai saatinin başlamasıyla Rektörlük önünde bir araya geldiler. Açıklamanın ardından işçiler, seslerini duyurmak için önce Rektörlük binasına girmek istediler ancak içeri alınmayınca Rektörlüğün kapısında oturma eylemine başlayarak giriş çıkışları engellediler. Oturma eylemini bir süre sürdürdükten sonra söz konusu hak kaybına dikkat çekmek için Sağlık ve Rehberlik Merkezine davul ve zurnalarla bir yürüyüş gerçekleştirip medikonun önünde halaylar çekerek protestolarına devam ettiler.

Burada sendika şube başkanı Mustafa Barın’ın yaptığı açıklamayı dinleyen işçiler devamında “medikoda kan veremiyorsak Kızılay'a kan veririz” diyerek üniversite içindeki kan bağışı noktasına topluca gidip üniversite yönetimini protesto ettiler. Buradan tekrar Rektörlük önüne geçen işçilere öğle arasında Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube ODTÜ işyeri temsilciliği destek ziyaretinde bulundu. Öğleden sonra da bir süre devam eden eylem önümüzdeki hafta yönetime geri adım attırana kadar sürecek daha güçlü bir mücadele çağrısıyla sona erdi.