Gebze Dostel’den bir işçi: Herkesin dilinde tek bir söz var bıçak kemikte!

dostel

2020 yılının Mart ayında Türkiye’de başlayan Covid salgını resmen dönüm noktası oldu  patronlar icin. Şirketlerin açıkladıkları bilançolara sektörel bazda bakacak olursak en çok kar eden metal patronlarıdır. Ama bu iki yıllık süre zarfında yaşanan ekonomik darboğazın faturası iğneden ipliğe zam yağmurlarıyla yine işçi sınıfına kesildi.  Patronlar kârlarına kâr katarken işçi sınıfı da bir o kadar yoksullaştı. Hal böyleyken Türkiye ekonomisinin lokomotifi metal sektöründe MESS’le yapılacak toplu is sözleşmesinde istenilen %30.89’luk rakam vergi diliminin %15’e sabitlenmesi diğer 6 aylar için istenilen enflasyon ve artı puanlar ve çeşitli sosyal haklar patronların yaptığı kârlar yanında verilemeyecek rakamlar değil.

Ne kadar gerçekçi rakamlar yazmaya çalışsak da aslında isteğimiz rakamların üç katını da istesek, enflasyon ve zamlar karşısında eriyen maaşlarımızı ve yaşadığımız hak kayıplarını gideremeyiz. Bu yüzden istediğimiz zam oranları gerçekten verilebilecek rakamlardır.

Çalıştığım fabrikada herkesin dilinde tek bir söz var bıçak kemikte. Bu haklı mücadelemizde bütün gücümüzle haykıracağız gücümüzü ve birliğimizi dosta düşmana göstereceğiz. MESS’e ve patronlara karşı taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemizi en iyi şekilde vermeye hazırız. Yılgınlık yok umutsuzluk yok mücadele var.

Bıçak kemikte!

Gebze Dostel’den bir işçi

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Eylül 2021 tarihli 144. sayısında yayınlanmıştır.