CHP’li Bakırköy Belediyesi işçileri greve çıktı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde çalışan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş sendikasında örgütlenen belediye işçileri, CHP’li Bakırköy Belediyesi ile 2021’in Nisan ayından beri yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret zammı maddesinde anlaşamamaları üzerine grev kararı aldı.

25 Ekim sabahından bu yana Bakırköy Belediye Başkanlığı binası önünde grevde olan işçiler, 2019 yılından beri toplu iş sözleşmesi yapamamaları nedeniyle yaşadıkları kayıpların telafi edilmesi amacıyla 2020 yılı için %13 ve 2021 yılı için %15 oranında zam yapılmasını istiyor. Bakırköy Belediyesi yönetiminin geçmişe dönük zam taleplerini Genel-İş’in yetkiye itiraz ettiği gerekçesiyle kabul etmemesi ve sadece ileriye dönük bir zam yapabileceğini iletmesi üzerine grev kararı alındı. Nitekim 2019’dan beri ücretlerine bir zam alamayan ve enflasyona karşı en az %40’a varan erimeyle karşı karşıya kaldığını belirten işçiler, hem geçmişe dönük kayıplarını telafi etmek hem gelecek dönemde yapılacak zamlar altında ücretlerini ezdirmemek istiyor.

“Sıfır zam dayatmasına karşı grevdeyiz!”

Belediye-İş sendikası İstanbul 2 no’lu şubenin yaptığı açıklamada belediyenin kendilerine %0 zam yapmayı önerdiğini, üç yıldır zam alamadıklarını ve sıfır zam dayatmasına karşı grevde olduklarına dikkat çekti. Bakırköy Belediyesi Başkanlığı önünde grev çadırlarını kuran işçiler, halaylarla coşkulu bir şekilde grevlerine devam ediyor. Devrimci İşçi Partisi’nin de ziyaretleriyle destek verdiği belediye işçileri, tüm emek dostlarını grevlerine sahip çıkmaya ve sınıf dayanışmasını yükseltmeye davet ediyor.