Cargill işçisinin direnişi yeni bir aşamaya geçiyor: Sınıf dayanışması yükselecek patronun üzerindeki baskı artacak!

Cargill işçileri  gece gündüz, açıkta yatarak direnişlerini sürdürdükleri Ataşehir Paladium Towers (Cargill Genel Müdürlüğü)  önünde bir basın açıklamasıyla mücadelelerini yeni bir seviyeye taşıyacaklarını duyurdular. İşçiler basın açıklamasını direnişin 526. Gününde (490 gün Bursa Orhangazi Fabrikasının önünde,  36 gün İstanbul-Ataşehir’de) gerçekleştirdi. Eylemde Tek Gıda-İş sendikası yöneticileri, işyeri temsilcileri, TÜMTİS sendikası yöneticileri ve bir dizi emek dostu örgütle birlikte Devrimci İşçi Partisi de yer aldı.

İşçiler işe iade davasını kazandığı, mahkeme sendikal tazminata hükmettiği halde Cargill patronu işçileri işe başlatmamakta direniyor. Ancak 526 günlük direniş özellikle de işçilerin gece şirketin önünde yattığı, gündüz konuşmalarla, sloganlarla, dayanışma ziyaretleri ve halaylarla direnişin sürdüğü son 36 gün işçilerin asla yılmayacağını dosta düşmana gösterdi. İşçiler bu kararlılıklarını “biz bu yola baş koyduk geri dönüş yok” sloganlarıyla eylem anında bir kez daha haykırdılar.

Cargill işçileri şimdi direnişlerini bir adım daha ileri taşıyorlar. 1 Ekim’den itibaren direnişi tekrar Bursa Orhangazi’deki fabrikanın önüne götürecekler. Ancak bu sefer Cargill’in müşterisi olan şirketlerin genel müdürlükleri eylem alanına dönüştürülecek. Cargill’in ürünlerinin alıcısı olan çok sayıda firmada Tek Gıda-İş sendikası örgütlü durumda. Basın açıklamasını okuyan Tek Gıda-İş Sendikası adına Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Ören, Dr.Oetker, Coca Cola, Nestle, Mondelez, Eti gibi firmalarda eylem yapacaklarını açıkladı. Bu eylemler hem Cargill üzerindeki baskıyı arttıracak hem de gıda sektöründe örgütlü işçilerin sınıf dayanışmasını daha güçlü bir şekilde patronun karşısına çıkaracak.