Cargill direnişi İstanbul’a taşınıyor! Zafer direnen işçilerin olacak!

Cargill direnişi istanbul

Cargill işçileri 16 aydır Bursan Orhangazi’deki fabrikanın önünde sürdürdükleri direnişi 20 Ağustos Salı günü şirketin İstanbul’daki Ataşehir Paladium Towers’da bulunan merkezinin önüne taşıyor. Cargill’in, Tek Gıda-İş’te örgütlendikleri için 14 işçiyi işten atmasıyla başlayan direniş, geçtiğimiz ay haklılığını mahkemede de tescil ettirmiş ve davada işe iade kararının yanı sıra sendikal tazminata hükmedilmişti.

Cargill işçi düşmanlığında işçiler direnişte kararlı

Ancak Cargill yönetimi, işçileri işe başlatmadığı gibi kararı temyiz ederek işçi ve sendika düşmanlığında kararlı olduğunu gösterdi. Öte yandan işçiler de direnmekte kararlı. Bu kararlılıklarını 16 aydır sürdürdükleri direnişle ve geçtiğimi yıl Orhangazi’den Ataşehir’e tüm yolu yürüyerek yaptıkları eylemlerle gösterdiler. Şimdi de adalet sağlanıncaya kadar eylemimizi Ataşehir’de sürdüreceğiz diyorlar. Cargill işçileri bir ekmek ve hürriyet mücadelesi veriyor.

İşçiler direniyor! Ergün Atalay ve Türk-İş ne yapacak?

Bu mücadele aynı zamanda Anayasa başta olmak üzere ülkenin yasalarına ve mahkeme kararlarına karşı adeta bir dokunulmazlık zırhına bürünen bir Amerikan tekeline karşı direniştir.  Hamasi nutuklar atıp ABD ile kirli ve gizli anlaşmalara girişenler bu mücadelede de işçilere karşı Amerikan tekelinin tarafını tutuyor. Geçtiğimiz hafta hükümetle yüz kızartıcı bir sözleşmeye imza atarak işçileri enflasyona ezdiren Türk-İş başkanı Ergün Atalay da ihanetine kılıf bulmak için vatan millet edebiyatına sarılanlardandır. Şimdi kendilerinin Cargill işçileri ile Amerikan tekelinin karşı karşıya geldiği bu mücadelede nasıl bir tutum alacakları ise merakla bekleniyor.

Yılmadılar, yılmayacaklar! Zafer direnen işçilerin olacak!

Ne istibdadın baskısı ne sermayenin sömürüsü ne de emperyalizmin oyunları bu işçileri yıldıramadı bugüne kadar. Cargill’in direnişçi işçileri mücadelelerini yeni bir düzeye taşıyorlar. Sendika ağaları gözlerini kapatıp kulaklarını tıkasalar da, ülkeyi yönetenler işçileri gözaltına aldırıp Cargill patronları saraylarda ağırlasalar da tüm emekçi halkın, onurlu ve erdemli her insanın yüreği Cargill işçileri ile birlikte atıyor. Onlar haklılıklarını tüm Türkiye’ye duyurdular. Şimdi İstanbul’lu emek dostları da onları eylemlerinde yalnız bırakmamalıdır. Tüm Türkiye’nin emekçi halkı sesini Cargill işçilerinin sesine katmalıdır.