12 Kasım’da Greif işçileriyle dayanışmaya!

Greif

İstanbul Hadımköy’de çuval üretimi yapan Greif fabrikasında ,toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin talepleri kabul edilmeyince 10 Şubat 2014 tarihinde işçiler fabrikayı işgal etmişlerdi. Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihine adını yazdıran bu işgalli grev, 60. gününde polis operasyonun ardından son bulmuştu. Geçen 4 yılın ardından yasa dışı grev yaptıkları gerekçesiyle 191 işçinin yargılanması talebiyle İstanbul Gaziosmanpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İşçiler, 44 ayrı taşeron şirket barındıran, asgari ücrete mahkûm eden, ne iş kanundaki çalışma saatlerine ne de işçilere karşı kanuni sorumluluklarına riayet eden Greif yönetimine karşı bu işgali gerçekleştirdiler. İşçilerin hak arama eylemleri her durumda meşrudur, haklıdır. Yargılanması gereken işçiler değil, işçilere bu koşulları reva gören Greif patronlarıdır.

İşçileri kölelik koşullarında, açlık ve yoksulluk sınırının altında çalıştırıp buna karşı hiçbir ses yükselmesin isteyenler çareyi grevleri yasaklamakta, eylemleri yargılamakta buluyor. Bugün açılan bu dava sadece Greif işçilerinin değil tüm işçi sınıfının grev hakkının yargılanması anlamını taşıyor. Bu bilinçle tüm sınıf dostlarını 12 Kasım’da Greif işçileriyle dayanışmaya, “işgal, grev, direniş” şiarına bir kez daha sahip çıkmaya çağırıyoruz.