Türk-İş “vergide adalet” talebiyle meydanlara indi!

     Türk-İş vergide adalet talebiyle Türkiye’nin birçok ilinde eylem gerçekleştirdi. Söz konusu eylemlerin gerçekleştirildiği yerlerden biri ise Bursa’ydı.

Vergi adaletinin sağlanması hususunda taleplerini kamuoyuna duyurmak ve kamuoyunun desteğini almak amacıyla Türk-İş imza kampanyası başlattı. Ayrıca vergi adaletsizliğini de gözler önüne sermek için Türk-İş’e bağlı sendikalar tüm iş yerlerinde ve Bursa’nın yedi ayrı noktasında stand açıp imza kampanyası başlatarak Kent Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

     Kent Meydanında yapılan basın açıklamasına KESK, TÜMTİS, TEKSİF, Petrol İş’in yanı sıra Türk Metal’in örgütlü olduğu RENAULT, TOFAŞ ,BOSCH, MAKO, Çoşkunöz, VALEO fabrikalarından işçiler de katıldı.  Siyasi partilerinde bulunduğu basın açıklamasında Devrimci İşçi Partisi olarak bizler de destek verdik.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Türk-İş 8. Bölge temsilcisi Ruhi Biçer; ülkemizde emekçilere yönelik ciddi bir vergi baskısının bulunduğunu, işçi ücretlerinin vergi kesintileri ve enflasyon sebebiyle eriyip gittiğini belirterek hâlihazırdaki vergi düzeninin adil olmadığını dile getirdi.

 Kent Meydanında toplanan işçiler basın açıklaması esnasında sık sık “Vergide adalet istiyoruz” “Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Gün gelecek devran dönecek hükümet işçiye hesap verecek", “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.