Sürekli Devrim Hareketi: DİP Sözcüsü Şiar Rişvanoğlu Yalnız Değildir!

Sürekli Devrim Hareketi bir mesaj yayınlayarak DİP sözcüsü yoldaşımız Şiar Rişvanoğlu hakkında "basın yoluyla propaganda" suçundan verilen 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verilmesini kınamış ve her türlü saldırıya karşı dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir.

DİP Sözcüsü Şiar Rişvanoğlu Yalnız Değildir!

AKP iktidarı altında yeniden şekillenen yargı-polis işbirliği ezilen halkları, devrimcileri ve muhalifleri kıskacı altına almaya tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle sadece Kürtler değil, Kürt halkına desteğini ifade edenler, ulusların kaderlerini tayin hakkını savunanlar, Kürt halkına karşı saldırılara omuz omuza dayanışmayla yanıt verenler hedef tahtasına oturtuluyor.

Bunun son örneği Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “yayın yoluyla örgüt propagandası” suçundan  DİP sözcüsü Şiar Rişvanoğlu’na 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verilmesidir.

Sürekli Devrim Hareketi olarak devrimci Marksist Şiar Rişvanoğlu’na ve onun savunuculuğunu üstlendiği Kürt halkıyla enternasyonalist dayanışma tavrına yönelen yargı terörünü kınıyor ve her türlü saldırıya karşı dayanışma içerisinde olduğumuzu bildirmeyi devrimci bir sorumluluk olarak görüyoruz.