Soma’lı Madenciler Taşeronun Yasaklanması ve Madenlerin Kamulaştırılması Talebiyle Meclise Yürüdü!

Soma’lı madenciler katliam sonrası hükümet tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine 16 Temmuz Çarşamba günü Ankara’ya gelerek meclise yürüdüler. Saat 12:00’de Tuna Caddesi’nde toplanan madenciler pek çok sendika ve siyasi kurumun da katılımıyla meclisin Dikmen kapısına yürüdü.  Yürüyüş esnasında taşeronun yasaklanması ve madenlerin kamulaştırılması taleplerini haykıran işçiler meclis önüne ulaştığında ilk konuşmayı Dev-Maden Sen genel başkanı Tayfun Görgün yaptı. Görgün konuşmasında şehit madencilerin çocuklarına yapılacak yardımlar ve işçi sağlıyla ilgili yapılacak yasal düzenlemelerin derhal yapılmasını istediklerini belirtti.

Ardından katliamdan sağ kurtulan maden işçisi Nihat Çelik söz aldı. Madencilerin Soma’da hala aynı koşullarda köle gibi çalıştırıldıklarını, katliam sonrası verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek torba yasa meclisteyken söz verilen yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Çelik’in ardından söz alan DİSK genel başkanı Kani Beko, DİSK olarak işçilerin her zaman yanında olduklarını, taşerona karşı mücadelenin artık bir insanlık mücadelesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sendika temsilcilerinden oluşan bir heyet görüşme yapmak için meclise girerken, meclis önünde oturma eylemi yapıldı.