SeraPool işçileri sendika hakkı için 86 gündür mücadele ediyor

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Kavakpınar mevkiinde bulunan SeraPool fabrikasında işçiler, sendikalı olarak işlerine geri dönmek için 86 gündür mücadele ediyorlar.

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş sendikasında örgütlenen işçiler, patronun, örgütlenmeye öncülük eden işçi arkadaşlarını işten atma saldırısına karşı işçiler hep birlikte karşı durmuş, 11 Haziran’da üretimi durdurup fiili greve başlamışlardı. Bunun üzerine patron, sendikalı işçilerin tamamını işten çıkartmıştı. Yaklaşık üç hafta fabrika bahçesinde mücadele eden işçilere, 30 Haziran sabahı, çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler müdahale etmiş ve işçileri zorla fabrika dışına çıkarmışlardı.

Gerçek gazetesi olarak, kadın işçilerin çoğunlukta olduğu direnişçi SeraPool işçilerine destek amacıyla ziyarette bulunduk. İşçilerle hukuki mücadeleden fiili, meşru mücadeleye birçok konu hakkında konuştuk.

86 gündür mücadele eden işçiler, birlikte hareket ettiklerinde kendilerinin ne kadar güçlü, patronlarının ise ne kadar zayıf olduğunu gördüklerini belirttiler. Daha önce en basit yasal haklarından bile bihaber olduklarını söylerken, fiili mücadele sayesinde pek çok bilgi ve deneyim elde ettiklerini ifade ettiler. 86 gündür gece gündüz fabrikanın önünde bekleyen işçiler, hukuki mücadele ile kıdem tazminatı ve sendikal tazminatlarını alabileceklerini bildiklerini, asıl hedeflerinin sendikalı bir şekilde işlerine geri dönmek olduğunu vurguladılar. Biz de işçilere, hukuki mücadelenin çeşitli kazanımlarla sonuçlandığını, fakat örgütlü mücadele sonucunda sendikalı olarak işe geri dönmenin sadece bir fabrikanın değil, tüm işçi sınıfının kazanımı olacağını söyledik. Dayanışmayı sürdüreceğimizi söyleyerek direnişçi işçilerle vedalaştık.