Öğrenciler Önder Babat’ı andı, beş gündür süren süren gözaltıları protesto etti

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken Taksim’de kurşunlanarak öldürülen Önder Babat, 5 Mart Pazartesi günü Beyazıt’ta anıldı.

13.00’de Ana Kapı önünde toplanan öğrenciler, eyleme devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yaparak başladı. Önder Babat için öğrencisi olduğu Hukuk fakültesinde anma panosu hazırlamak istediği için gözaltına alınan 17 öğrencinin, 5 gündür devam eden gözaltıları protesto edildi ve derhal serbest bırakılmaları talep edildi. Daha sonra sözü Önder Babat’ın eski okul arkadaşı ve Devrimci Hareket'ten yoldaşı olan Burak Yücel aldı. Babat’ın devrimci kişiliğinden, Deniz Gezmişlerin, Turan Emeksizlerin geleneğini sahiplenişinden bahseden Yücel, Önder Babat’ı hatırlamaktan, hatırlatmaktan, onu mücadelelerinde daha fazla yaşatmaktan geri durmayacaklarını aktardı.

Sonrasında konuşmaya yoldaşımız Levent Dölek devam etti. Yoldaşımız, konuşmasında İ.Ü. rektörlüğünün üniversite öğrencilerini düşman olarak gördüğünü, üniversitede haksız ve gerici bir savaş verdiğini, polisin ve savcıların bu savaşa ortak olduğunu söyledi. Bu kirli savaşta üniversitenin onurunu ayaklar altına alan atanmış kişilerin karşısında öğrencilerin yılmadığını, sadece kendilerinin değil üniversitenin de onurunu koruduklarını belirtti. Gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep eden yoldaşımız, Önder Babat gibi mücadele edenlere ve bütün devrimcilere selam yollayarak konuşmasını bitirdi.

Sık sık ‘Önder Babat ölümsüzdür!’, ‘Gözaltılar serbest bırakılsın!’ sloganları atılan eylem, okunan basın açıklamasının ardından alkışlarla sona erdi.

Gözaltındaki 17 İstanbul Üniversitesi öğrencisi ise hala serbest bırakılmış değil. Gözaltına alınanlar arasında bulunan yoldaşımız, bu keyfi ve hukuksuz tutumu açlık greviyle protesto etmeye devam ediyor.