Metal işçileri, grevi yasaklanan cam işçilerine destek eylemi yaptı

Metal işçileri, sekiz gün önce Bakanlar Kurulu kararıyla grevi yasaklanan Şişecam işçileri için destek eylemleri yapmaya devam ediyor. Birleşik Metal-İş sendikası son iki gündür örgütlü olduğu fabrikalarda, vardiya aralarında eylemler yaparken bugün de Gebze Cam Elyaf fabrikası önünde bir eylem düzenledi.

Fabrika önüne yürüyüşle gelmek isteyen metal işçilerine polis izin vermedi. Cam işçileri ise metal işçilerini sloganlarla karşıladı. Fabrika önünde iki işçi grubu birbirleriyle selamlaşarak ortak sloganlar attılar. “Yaşasın işçilerin birliği”, “greve uzanan eller kırılsın”, “cam işçisi yalnız değildir”, “birleşe birleşe kazanacağız”, “ölmek var dönmek yok” sloganları gür biçimde atıldı.

Fabrika önünde Birleşik Metal-İş sendikası genel başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma yaptı. Serdaroğlu, grevi yasaklanan iki işçi grubunun grev yasaklarına boyun eğmediklerini söyledi. Metal ve cam işçilerinin defalarca grevinin yasaklandığını, bunun böyle gitmeyeceğini ifade etti. Türk-İş’e yönelik eleştiriler getiren Serdaroğlu, Türk-İş yönetiminin cam işçilerini sahiplenmediğini ifade etti. Serdaroğlu’ndan sonra Kristal-İş Gebze şube başkanı Cihat Ergin konuşma yaptı. Desteğe gelen metal işçilerine teşekkür eden Ergin, kazanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.