LC Waikiki depo işçileri direnişte

LC Waikiki depo işçileri direnişte

İstanbul Esenyurt’taki LC Waikiki deposunda Klüh taşeron firmasına bağlı çalışan 14 işçi, işyerindeki hukuksuzluklara ve baskılara karşı ses çıkardığı için 10 Ocak’ta Kod 46 maddesiyle işten atıldı. Bunun üzerine direnişe başlayan işçiler, hem depo önünde çadır kurdu hem de LC Waikiki’nin İstanbul’daki birçok mağazasında emekçi halkımızı bilgilendirmek için eylemler düzenliyor.

LC Waikiki deposunda 6 bine yakın işçi çalışırken, Klüh taşeron firmasında 450 işçi çalışıyor ve bu taşeron firmada çalışan işçilerin ücret zamlarından promosyon ödemelerine kadar birçok hakkını patron gasbediyor. İşçiler gasbedilen haklarının yanında kendi işlerinin dışında işler yapmaya zorlanıyor, yoğun bir baskı ortamında çalışmaya mecbur bırakılıyor. Bu gidişata dur demek isteyen, işyerindeki orman kanunlarına ses çıkaran işçiler Kod 46 ile yani hırsızlık maddesiyle iftira atılarak işten çıkarılıyor.

Limter-İş sendikası öncülüğünde mücadele eden işçiler, işe geri alınma ve taşeron firmada değil kadrolu çalışma talepleriyle mücadelelerine devam ediyor. Mesai değişim saatlerinde depodan çıkan servislerdeki işçi arkadaşlarına seslenerek onları da mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor. Limter-İş Başkanı Kanber Saygılı bu direnişin kazanmasının tüm işçi sınıfının kazanımı olacağını belirterek, işten atılan işçiler geri alınana kadar depo önündeki direnişlerine devam edeceklerini belirtti.