İzmir'de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İzmir'de de coşkuyla kutlandı. Devrimci İşçi Partisi İzmir İl Örgütü 1 Mayıs'a "Kahrolsun İstibdad Yaşasın Hürriyet" ve "Türkiye NATO'dan çıksın, İncirlik kapatılsın" pankartlarıyla katıldı.

1 Mayıs mitingi için KESK, DİSK, TMMOB Konak Meydanı'nda, Devrimci İşçi Partisi'nin içinde bulunduğu siyasi parti ve dernekler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Türk-İş ise Alsancak yürüyüş kolundan Gündoğdu Meydanı’na ulaştı.

Devrimci İşçi Partisi, Cumhuriyet Maydanı ile Gündoğdu arasındaki yürüyüş kolu boyunca sık sık "Yaşasın işçilerin birliği hakların kardeşliği", "Seçimler biter mücadele sürer" ,"İsdibdada karşı sınıf savaşı","Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" sloganlarını attı. Yürüyüş sırasında DİP işçi sınıfını istibdada karşı, emperyalizmin Ortadoğu'dan kovulması ve işgalci Siyonist İsrail'in yıkılması için mücadeleye, Devrimci İşçi Partisi saflarına katılmaya çağırdı. Yürüyüş sonunda Devrimci İşçi Partisi korteji Gündoğdu Meydanı'na "Kahrolsun istibdad yaşasın hürriyet" sloganlarıyla girdi.

Binlerce insanın coşkuyla katıldığı 1 Mayıs mitingi Gündoğdu Meydanı'nda kurum temsilcilerinin konuşmasının ardından konser ve halaylarla sona erdi.