İşçiler Kristal-İş genel merkezi önünde saldırılara karşı eylem yaptı

Kristal-İş genel merkezi önünde çadır kuran işçiler 22 Mart günü saldırıya uğradı ve saldırganlar işçilerin çadırını yıktı. Mersin ve Eskişehir’de haksız yere işten atılmalar olduğunda yetkili sendika olan Kristal-İş’in yönetimle birlikte hareket etmesi karşısında 140 günden beri 18 işçi sendikanın İstanbul'un Paşabahçe semtinde bulunan genel merkezi önünde çadır kurarak direniyordu. 22 Mart günü Kristal-İş’in 5 şubesinden toplanan kişiler saldırıp direniş çadırını yıktılar.

21 Ocak tarihinde de polisi çadıra saldırtan Kristal-İş’i protesto etmek isteyen işçiler 23 Mart günü saat 17.00’de Kristal-İş’in genel merkezi önünde “Ağalık son bulacak, sendikalar işçilerle özgürleşecek” pankartı ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama sırasında çadırın yıkılma anından bahsedilirken aynı zamanda sendikanın yaptığı bu mafyatik hareketlerin sarı sendika hareketleri olduğu, bunu yenmenin tek yolunun da bürokratların değil işçilerin sendikalarda bulunması olduğu belirtildi. Yine açıklamada sarı sendikalarla mücadelenin sadece metal işçisinin, cam işçisinin değil tüm Türkiye emek hareketinin mücadelesi olduğunun altı çizildi.

Yoğun çevik kuvvetin olduğu açıklama sırasında sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Şişecam işçisi, direnişin simgesi”, “Direne direne kazanacağız”, “Kahrolsun sendika ağaları”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganları atıldı. Açıklama sonrası Paşabahçe meydanına yürüyüş yapıldıktan sonra eylem sona erdi.