Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri ÖGB-faşist işbirliğini protesto etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri haftalardır üniversitede oluşan polis, ÖGB(Özel Güvenlik Birimleri) ve faşist çetelerin ablukasına karşı "Büyük Gençlik Yürüyüşü" düzenleyerek saldırıları protesto ettiler.

Devrimci ve yurtsever öğrencilere, ÖGB işbirliği ile saldıran ülkücü faşist çetelere karşı üniversite öğrencileri sınav dönemi nöbet tutmuşlardı ve tehdit altındaki öğrencilere evlerine kadar eşlik etmişlerdi. Sınav haftası sonrası, tüm hafta boyunca üniversite öğrencileri, yaşanan bu saldırıları diğer öğrencilere duyurabilmek için afiş ve bildiri çalışması yaptılar. Bunun yanında gerçekleşen saldırılara dair fotoğraflardan oluşan resim sergileri ile tüm öğrencileri bu saldırıları protesto etmek için "Büyük Gençlik Yürüyüşü"ne çağırdı.

Saat 12.00'de Meşelik Kafe'nin önünde buluşan kitle "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Polis defol üniversiteler bizimdir", "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" ve "Yandaş rektör istemiyoruz" sloganlarıyla Rektörlük önüne yürüdü. İlk olarak bu saldırılara maruz kalan bir üniversite öğrencisinin velisi konuşma yaptı. Konuşmada çocukların okuması için gönderildiği üniversitede bu tarz saldırıların olmaması gerektiği ve bu saldırıların bir işbirliği içerisinde yapıldığı vurgulandı. Basın açıklamasından sonra eylem halaylar ve sloganlarla sona erdi.