Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 15-16 Haziran anması

15-16 Haziran’ın 46.yılı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Birleşik-Metal İş Sendikası'nın çağrısıyla NSK Armatür'ün önünde bugün(16 Haziran) yapılan bir eylem ile anıldı.

Nisan ayında sendikal mücadelelerinden dolayı işten atılan NSK işçilerinin bir süredir fabrika önünde yaptıkları direnişleri 15-16 Haziran’ın ruhuyla selamlandı.

NSK Armatür patronu mesaisi biten işçileri yemekhanede bekleterek fabrika içindeki işçilerin eyleme katılmalarına engel olmaya çalıştı.Bunun üzerine kitle, "Direne Direne Direnişten Zafere" ve "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganlarıyla kararlılığını gösterdi. Basın açıklamasını Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun yapmasının ardından İspanya'nın iki büyük sendikasından biri olan Genel İşçi Birliği'nden (UGT) bir temsilci konuşma yaptı. İşten atılan işçilerin haklı mücadelesine destek olduklarını ve işçilerin yalnız olmadığını dile getirdi. Basın açıklaması, eylem sırasında çevik kuvvetin kitleyi taciz ederek dağıtmaya çalışmasına rağmen gerçekleştirildi. Açıklamanın ardından eylem sona erdi.