Eğitim-Sen baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı Ankara’da eylem gerçekleştirdi

Eğitim-Sen özellikle 29 Aralık’ta yapılan grev ve diğer eylemler gerekçe gösterilerek üyelerine karşı başlatılan baskı, sürgün ve soruşturmalara son verilmesi talebiyle 12 Temmuz’dan itibaren Aydın’dan başlayarak İzmir, Bursa ve Eskişehir’de eylemler gerçekleştirdi. Son olarak 15 Temmuz Cuma günü Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir eylem yaptı.

Eyleme çeşitli illerden birçok Eğitim-Sen üyesi katıldı. Ankara’da bulunan kamu emekçileri Ankara dışından gelen Eğitim-Sen üyelerini beklerken MEB önünde bir oturma eylemi yaptılar. Oturma eyleminin ardından diğer illerden gelen Eğitim-Sen’li emekçilerin de katılımıyla basın açıklaması başladı.

Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca 14 Temmuz Perşembe günü Fransa’da yapılan katliamı lanetleyerek enternasyonel dayanışma çağrısı yaptı, kazananın dünya halklarının, emek, demokrasi ve barış mücadelesi olacağını söyledi. “Baskı, sürgün ve soruşturmalar son bulmalı, cadı avı derhal durdurulmalıdır” diyen Karaca, 29 Aralık greviyle başlayıp bugüne kadar gelinen süreci anlattı. Bu baskı, soruşturma ve sürgünlerin Eğitim-Sen’i sindirmek amacıyla yapıldığını, günlük sendikal faaliyetlerin bile hukuk dışı bir şekilde soruşturulduğunu, soruşturmalarla suç yaratılmaya çalışıldığını vurguladı. Açıklamanın ardından konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar, bugün Zonguldak’ta özelleştirmeye karşı direnen maden işçilerini selamladılar. Kitle de “ Yaşasın sınıf dayanışması” sloganı ile maden işçileriyle dayanışmalarını gösterdi.

Tüm konuşmaların ardından eylem “Laik, bilimsel, anadilde eğitim”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarıyla sona erdi.