Cizre’de öldürülen sağlık emekçisi Abdulaziz Yular için sağlık emekçileri İstanbul'da iş bıraktı

Yaklaşık 20 gündür devam eden sokağa çıkma yasakları can almaya devam ediyor. Devletin kurşunu bu defa bir sağlık emekçisinin canını aldı. Cizre’nin Nur Mahallesi’nde Özel Harekat polisleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan bir kadına müdahale eden SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Cizre Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Abdullaziz Yural yine özel harekat polislerinin başından vurması sonucu yaşamını yitirdi.

Abdulaziz Yural için sağlık meslek örgütleri ve SES,  31 Aralık günü iş bırakma kararı aldı. İstanbul'da iş bırakma eylemi için Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önünde saat 12:30’da bir araya gelen sağlık emekçileri, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yapılan basın açıklamasında Abdulaziz Yular’ın hedef alınarak vurulduğu, bölgede sağlık emekçilerine sistematik şekilde şiddet uygulandığı, AKP hükümetinin savaş politikalarının bir sonucu olarak sağlık emekçilerinin öldürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, 7 Haziran seçimlerinden beri hükümetin sokağa çıkma yasakları ilan ettiği bölgelerde yaralanan halka tıbbi yardımı engellemek için hastanelerin askeri yığınak haline getirildiği hatta bombalandığı, ambulansların siper olarak kullanıldığı, bu ortamda sağlık hizmeti veremeyen sağlık emekçilerinin artık öldürüldüğü ifade edildi. Sağlık emekçileri haftalık vardiyalar uygulanarak hastanede yatıp hastanede kalktığı ifade edildi. AKP hükümetinin bir halka topyekün katliama giriştiği, bununla yetinmeyip yaralanan halka yardım etmek isteyenleri de imha ettiği günlerden geçtiğimiz açıklamada yer aldı. Abdulaziz Yular’ın mücadele dolu yaşamı olduğu ve bu yaşamı tek kurşunla bitirenin yine AKP hükümeti olduğu tekrar edildi.

Basın açıklaması boyunca sağlık emekçileri; "AKP öldürüyor biz yaşatacağız", "Aziz yoldaşı unutmayacağız", "katilleri tanıyoruz affetmeyeceğiz" sloganlarını attılar. Basın açıklaması sloganlardan sonra sona erdi.