Cargill İşçileri: İnadına gözlerinin önündeyiz

Cargill iftar

Direnişlerinin 395. gününde Cargill işçileri, Cargill yönetiminin personeline yönelik iftar programı düzenlediği Yalova’daki Hilton Garden Inn otelinin önünde kendi iftarlarını yaptılar.

Kota daralması bahanesiyle 14 sendikalı işçiyi işten çıkaran Cargill yönetiminin, personelinin gözünü boyamak amacıyla lüks bir otelde gerçekleştirdiği bu etkinliği protesto etmek amacıyla işçiler ve desteğe gelen emek dostları hep birlikte otel önünde iftar sofralarını kurdular. Ardından servislerle otelden ayrılan Cargill işçilerini alkışladılar. Cargill yönetimi bundan daha önce de personelinin gözünü boyamak için bu tür etkinlikler düzenlemişti.

Cargill işçileri bu etkinliklerde de Cargill yönetiminin kendilerini görmezlikten gelemeyeceğini göstermişti. Bir kez daha işçiler haklarını alıncaya kadar bu haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini, inadına gözlerinin önünde olacaklarını kanıtlamış oldular. Bizler de Devrimci İşçi Partisi olarak, Cargill işçilerinin bu haklı mücadelelerinde sonuna kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz. Zafer direnen emekçinin olacak!